Έπαρση σημαίας στην Ακρόπολη

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη και εκδηλώσεις ανά την επικράτεια (vid)

Ελλάδα
Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη και εκδηλώσεις ανά την επικράτεια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση, το 1975

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 21ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στις 08:00 το πρωί η επίσημη Έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στις 10:30 ξεκινά η επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 11:30 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ στις 17:09 θα γίνει η επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Επιπλέον, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Γενικός Σημαιοστολισμός των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων, από 08:00 μέχρι και την δύση του ηλίου.

Φωταγώγηση των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων κατά τις βραδινές ώρες.

Οργάνωση επετειακών-μουσικών εκδηλώσεων στις έδρες του ΑΤΑ του Γ’ ΣΣ και του Δ’ ΣΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News