Κασσελάκης Στέφανος ΙΝΤΙΜΕ
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ατόπημα Κασσελάκη: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος στην Κύπρο «κρατίδιο» (vid)

Ελλάδα
Ατόπημα Κασσελάκη: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος στην Κύπρο «κρατίδιο» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρακτήρισε τα κατεχόμενα στην Κύπρο «κρατίδιο»

Σε σοβαρό γλωσσικό ατόπημα υπέπεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια δήλωσης που έκανε μετά την εκδήλωση που παρέστη στο Αιγάλεω, καθώς χαρακτήρισε τα κατεχόμενα στην Κύπρο «κρατίδιο».

Κατά τη διάρκεια της δήλωσής του και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός «να μην απαντά στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της Βορ…, του κρατιδίου του δικού τους στην Κύπρο, αντί να απαντά επί τόπου. Όπως ο κ. Ερντογάν είχε έρθει όταν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και αναγνώρισε ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Ένας ηγέτης απαντά ξεκάθαρα».

Επανέλαβε τη θέση του για τη στρατιωτική θητεία, σημειώνοντας πως: «Για το στρατό έχω πει ως στόχο, ότι η πρώτη γραμμή πρέπει να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό προγραμματισμό και πολύ καλές απολαβές. Για τη δεύτερη γραμμή θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους. Ο σκοπός είναι να μην χάνει κανείς 9 μήνες από τη ζωή του. Ο χρόνος πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του».

«Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ολόκληρο κοστολογημένο πρόβλημα μέσα σε μερικές εβδομάδες», είπε επίσης.

Στις επικρίσεις που δέχεται ότι δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο ο λόγος του απάντησε: «Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται την νοημοσύνη του κόσμου. Για το στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News