ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφορία εσωκομματικές ΙΝΤΙΜΕ

Καρτερός: Διαψεύδει τα περί SMS υπονόμευσης Τσίπρα από Έφη και καλεί όλους να αποδεχθούν το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών

Ελλάδα
Καρτερός: Διαψεύδει τα περί SMS υπονόμευσης Τσίπρα από Έφη και καλεί όλους να αποδεχθούν το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς επίρρωσιν, από το επιτελείο της παραπέμπουν σε σημερινό άρθρο του Θανάση Καρτερού, αρθρογράφου της Αυγής που θεωρείται ότι απηχεί τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο δείχνει να διαψεύδει τα περί υπονόμευσης

Κατηγορηματικά διέψευσε η Έφη Αχτσιόγλου το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, δημοσιεύματα ότι δήθεν υπονόμευσε και εξανάγκασε σε παραίτηση τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποκάλυψε ότι θα καταθέσει μήνυση σε ιστοσελίδα για το δημοσίευμα με το sms μια μέρα πριν τις εκλογές που όπως είπε αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Πρόκειται, ανέφερε, για «ακραία ψεύδη τα οποία προσβάλλουν τη δική μου ιστορία, την ιστορία του χώρου και τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο ή υπονομευόμενο».

Προς επίρρωσιν, από το επιτελείο της παραπέμπουν σε σημερινό άρθρο του Θανάση Καρτερού, αρθρογράφου της Αυγής που θεωρείται ότι απηχεί τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο δείχνει να διαψεύδει τα περί υπονόμευσης. Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας;» και ειρωνεύεται με έντονο τρόπο το προαναφερθέν δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα sms, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου».

Κατά τα λοιπά, το άρθρο περιέχει μηνύματα και προς τα δύο «αντιμαχόμενα στρατόπεδα», μιλώντας για την «καταραμένη επωδό» που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά από τη μία ότι «αυτός, αυτή, αυτοί, εκείνοι, θα διαλύσουν το κόμμα» και «οι εκκλήσεις για προστασία των ιερών και οσίων» και από την άλλη «εκκλήσεις για τιμωρία εκείνων που διέπραξαν απόπειρες πατροκτονίας, αδελφοκτονίας, πολιτικής δολοφονίας».

Καταλήγει ότι είναι αμετακίνητη η στάση του Τσίπρα περί ουδετερότητας και η θέση πως «πειθαρχούμε σε ό,τι αποφασίσουν τα μέλη μας», και διαμηνύεται ότι το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι «οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε τύπου συνομωσίες εσωκομματικού τύπου ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών». Κι ακόμα, διαμηνύει πως «μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε» ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν».

Αναλυτικά το άρθρο του Θανάση Καρτερού:

«Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας»

Πρώτον, ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του

Πανούργα στήριξη του Τσίπρα στον Κασσελάκη, αφού είχε προηγηθεί λιγότερο πανούργα αλλά περισσότερο εμφανής στήριξη της Έφης. Ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου. Και πάν`τα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις. Οι κατηγορίες ότι αυτός, αυτή, αυτοί, εκείνοι, θα διαλύσουν το κόμμα. Οι εκκλήσεις για προστασία των ιερών και οσίων. Οι άλλες εκκλήσεις για τιμωρία εκείνων που διέπραξαν απόπειρες πατροκτονίας, αδελφοκτονίας, πολιτικής δολοφονίας.

Δύσκολα να αντιμετωπίσει κανείς με επιχειρήματα τέτοιου είδους νύχια, που άλλοτε γρατζουνίζουν με την ευγενική χορηγία του πολιτικού αντιπάλου, άλλοτε από απλή ανοησία και άλλοτε για να κερδίσουν οι μύστες λίγη δημοσιότητα του Ίντερνετ. Το θέμα είναι, σε τέτοιες ευαίσθητες στιγμές, αν θα αφήσουμε αυτά τα σταγονίδια να μολύνουν μια καθαρή διαδικασία. Αν θα φάμε τα παραμύθια και τις αγριότητες που διακινούνται στο διαδίκτυο. Μπλέκοντας μάλιστα και τον Αλέξη Τσίπρα, λες και αυτός δεν άνοιξε με τη γνωστή του ευθύτητα την πόρτα στο νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη βρύση για να γεμίσει τη μπανιέρα του. Ή, ακόμα χειρότερα, τη βάνα, για να γεμίσουμε λύματα. Και να γίνει το κόμμα της ανοχής, κόμμα των ενόχων.

Επειδή δεν έχει νόημα καμιά παραίνεση στους αυτουργούς αυτών των κατασκευών, καλό είναι να θυμίσουμε. Πρώτον ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του. Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών. Σιγά μην το κάνει τώρα. Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα.

Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News