Μητσοτάκης για τον θάνατο Μαρκόπουλου: «Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι παραπονεμένα για την απώλειά του»

Ελλάδα
Μητσοτάκης για τον θάνατο Μαρκόπουλου: «Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι παραπονεμένα για την απώλειά του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήγμα για τον πολιτισμό μας χαρακτήρισε την απώλεια του μουσικοσυνθέτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι «παραπονεμένα» για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών μετά από «μάχη» που έδινε τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Η ανακοίνωση Μητσοτάκη:

«Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι «παραπονεμένα» για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της.

Επι δεκαετίες, ο Γιάννης Μαρκόπουλος συνόδευσε τη νεοελληνική ζωή με τις μελωδίες του. Μελοποιώντας αξεπέραστα ποιήματα. Συνθέτοντας πρωτοποριακά έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Και ενώνοντας τους συμφωνικούς με τους παραδοσιακούς ήχους, σε ένα κίνημα που ο ίδιος όρισε ως «επιστροφή στις ρίζες για τον σχεδιασμό του μέλλοντος».

Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε τόσο μέσα από τη μουσική διαδρομή του, όσο και με την αξιοπρεπή δημόσια παρουσία του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News