“Αρχηγέ καλό ταξίδι” - Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο (vid)

Ελλάδα
“Αρχηγέ καλό ταξίδι” - Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης σήμερα 6 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία. Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Παρόντες στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης σήμερα 6 Ιουνίου 2023, ήταν ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ΓΓ ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τέως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος απεβίωσε στις 2 Ιουνίου 2023, νοσηλευόμενος στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

“Αρχηγέ καλό ταξίδι”, έγραφαν μερικά από τα δεκάδες στεφάνια που είχαν κατακλύσει τον ναό, ενώ στην είσοδό του υπήρχε το στεφάνι της συζύγου του. Στεφάνι έστειλε και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στον Επικήδειο για τον Μιχαήλ Κωσταράκο:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής εκφωνεί τον Επικήδειο για τον Μιχαήλ Κωσταράκο:

Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 1956. Διετέλεσε Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την 1 Νοεμβρίου 2011 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Στις 13 Νοεμβρίου 2014 εκλέχτηκε ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ εξετέλεσε τα καθήκοντά του από την 6 Νοεμβρίου 2015 έως τις 6 Νοεμβρίου 2018.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News