Μητσοτάκης για Θεόδωρο Πάγκαλο: «Υπήρξε μαχητικός πολιτικός με ευφυΐα, κοσμοπολιτισμό, χιούμορ και τόλμη»

Ελλάδα
Μητσοτάκης για Θεόδωρο Πάγκαλο: «Υπήρξε μαχητικός πολιτικός με ευφυΐα, κοσμοπολιτισμό, χιούμορ και τόλμη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου, έκανε λόγο για έναν «μαχητικό» πολιτικό που υπηρετούσε με «παρρησία» τις απόψεις του

Σε μήνυμά του για την απώλεια του πρώην υπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε για παραπάνω από μισό αιώνα ένας «μαχητικός» πολιτικός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στην «συμβολή του στην εθνική υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και στην «πίστη» του πρώην υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι ο εκλιπών είχε «θυελλώδη» χαρακτήρα και ήθελε «να ταράζει τις κατεστημένες θέσεις με τις δικές του ριζοσπαστικές προσεγγίσεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ:

Μία προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή δεν βρίσκεται, πια, ανάμεσά μας. Για παραπάνω από μισό αιώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ένας μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του. Ως στέλεχος της Αριστεράς προδικτατορικά, αλλά και ως υπουργός, αργότερα, πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Σε μία πολυκύμαντη διαδρομή, από την οποία θα ξεχώριζα τη συμβολή του στην εθνική υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος έλεγε πάντα ότι χαιρόταν «να χύνει την καρδάρα με το γάλα». Να ταράζει, δηλαδή, τις κατεστημένες θέσεις με τις δικές του ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και τον θυελλώδη χαρακτήρα του. Με όπλο την ευφυΐα, τον κοσμοπολιτισμό, το χιούμορ και την τόλμη του. Το γεγονός ότι για χρόνια βρεθήκαμε σε αντίπαλες παρατάξεις δεν με εμποδίζει να διακρίνω την σφραγίδα του Θόδωρου στην πολιτική ζωή της χώρας. Με πρώτο χαρακτηριστικό της, την πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News