Πυροβόλησαν σκύλο εξ επαφής

Ελλάδα
Πυροβόλησαν σκύλο εξ επαφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση για αίμα για να σωθεί το ζώο - Η κτηνίατρος αφαίρεσε 20 σκάγια αλλά μέσα του έχει και άλλα

Ενα απίστευτο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Αργαλαστή Μαγνησίας όπου άτομο πυροβόλησε εξ επαφής έναν αδέσποτο σκύλο. Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι πολίτες που το έσωσαν καθώς παρουσιάζει χαμηλό αιματοκρίτη.

Το σκυλί φιλοξενείται σε κλινική και ο σκύλος αιμοδότης θα πρέπει να είναι έως 7 χρονών, υγιής, (ελεύθερος από λοιμώδη), με καλό αιματοκρίτη και άνω των 25 κιλών.

Όπως ανέφερε ο Σταμάτης Παπαδήμος που μετέφερε το σκύλο από το κτηνιατρείο της Αργαλαστής στον Βόλο, «ευτυχώς που το περασμένο Σάββατο που έγινε αυτό άμεσα το είδαν κάτοικοι και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Αργαλαστής όπου η κτηνίατρος αφαίρεσε 20 σκάγια αλλά έχει κι άλλα μέσα του όπως έδειξαν οι ακτίνες που έκαναν στο κτηνιατρείο στον Βόλο που τον μετέφερα χθες. Το σκυλί έχασε πολύ αίμα αλλά το παλεύει».

«Ήταν η χαρά προσωποποιημένη, κυκλοφορούσε στην πλατεία»

Το συγκεκριμένο αδέσποτο ήταν η χαρά προσωποποιημένη και κυκλοφορούσε στην πλατεία της Αργαλαστής από τότε που το εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του το χειμώνα με τα χιόνια.

«Στην αρχή ήταν απόμακρος και φοβισμένος αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα αγαθός γίγαντας. Πήγαινε στα σπίτια που ήξερε ότι θα τον τάιζαν και μετά έκανε τις βόλτες του στην πλατεία ενώ συχνά με συνόδευε στις βόλτες με το δικό μου σκύλο, κάθε απόγευμα» είπε ο άνδρας που μετέφερε τον σκύλο από το κτηνιατρείο της Αργαλαστής στον Βόλο.

Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε ότι το σκυλί, αν τελικά τα καταφέρει γιατί δίνει μεγάλη μάχη, θα στειρωθεί, θα τσιπαριστεί και θα αναζητηθεί ανάδοχος. «Θα τον ονομάσουμε Λάζαρο τον αγαθό μας γίγαντα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Επιπλέον ευχήθηκε να γίνει καταγγελία στην αστυνομία για όποιον γνωρίζει κάτι για τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης πράξης, καθώς πολλά ακούγονται, αλλά δύσκολα κάποιος καταγγέλλει κάτι στην αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News