Μαρία Σπυράκη: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Ελλάδα
Μαρία Σπυράκη: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη είχε ζητήσει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε επιστολή του από 15 Δεκεμβρίου λόγω έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενδεχόμενη απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε επιστολή του από 15 Δεκεμβρίου 2022 είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού λόγω έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενδεχόμενη απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε:

«Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News