Ανατροπή με το αποστεωμένο σκυλάκι - Από την καταγγελία των τουριστών στο ενδιαφέρον φιλόζωης γυναίκας

Ελλάδα
Ανατροπή με το αποστεωμένο σκυλάκι - Από την καταγγελία των τουριστών στο ενδιαφέρον φιλόζωης γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως κατήγγειλαν οι δυο τουρίστριες στον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων «Νοιάζομαι», το σκυλί ήταν δεμένο ακριβώς σε περιοχή απέναντι από την παραλία της Ζαχάρως με μία χοντρή αλυσίδα και ήταν κυριολεκτικά αποστεωμένο

“Σύγχυση” προκάλεσε η καταγγελία που έκαναν δύο τουρίστριες από την Αυστρία, που επισκέφτηκαν την περιοχή της Ζαχάρως και διαπίστωσαν ότι ένα σκελετωμένο και σε πολύ κακή κατάσταση θηλυκό σκυλί ράτσας boxer, χρειαζόταν άμεσα τη βοήθειά τους.

Όπως κατήγγειλαν οι δυο τουρίστριες στον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων «Νοιάζομαι», το σκυλί ήταν δεμένο ακριβώς σε περιοχή απέναντι από την παραλία της Ζαχάρως με μία χοντρή αλυσίδα και ήταν κυριολεκτικά αποστεωμένο. Οι δύο τουρίστριες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία για να καταγγείλουν το γεγονός και το σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της περιοχής.

Ωστόσο το σκυλί αυτό που ήταν αδέσποτο, είχε εντοπιστεί πρώτα από κάτοικο της περιοχής, που χαρακτηρίζεται και ως ιδιαίτερα φιλόζωη. Η ίδια όπως υποστηρίζει, είχε πάει πριν μερικές μέρες το σκυλί, διαπιστώνοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον κτηνίατρο Σπυρίδων Γκότση στην Ζαχάρω.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε τσιμπηθεί από φίδι και του είχε προκληθεί νεφρική και πολυοργανική ανεπάρκεια. Από τον κτηνίατρο συνεστήθη η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, σε μία προσπάθεια το άτυχο ζώο να μην καταλήξει, αλλά να διασωθεί.

Για το γεγονός ότι το ζώο ήταν δεμένο, η ίδια υποστηρίζει ότι αυτό έπρεπε να γίνει προκειμένου το σκυλί να μην απομακρυνθεί, αλλά να παίρνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την αγωγή που είχε υποδείξει ο κτηνίατρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News