Εύα Καϊλή: Με αυτούς τους όρους βγάζει σήμερα το βραχιολάκι - Άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η δίκη του Qatargate

Ελλάδα
Εύα Καϊλή: Με αυτούς τους όρους βγάζει σήμερα το βραχιολάκι - Άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η δίκη του Qatargate

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ίδια επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με πρόσωπα για να στελεχώσει και πάλι το γραφείο της

Σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου, αναμένεται η Εύα Καϊλή να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Εχθές Πέμπτη, η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι πλέον δεν είναι χρειάζεται η κράτησή της για τις ανάγκες της έρευνας που σχετίζονται με το Qatargate. Αργά το βράδυ έγιναν γνωστοί οι περιοριστικοί όροι που επιβάλλονται στην Εύα Καϊλή και οι οποίοι υπάρχουν στην απόφαση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Μεταξύ αυτών αναφέρεται ότι η Εύα Καϊλή καλείται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επίσης, καλείται να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου, αλλά και να απαντά σε όλες τις κλήσεις από τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές. Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι οι όροι αυτοί τίθενται σε ισχύ στις 25 Μαΐου και θα λήξουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση του Qatargate.

Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για την υπόθεση της διαφοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στις 14 Μαΐου 2023, αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης και επέστρεψε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες. Όπως έχουν επισημάνει οι συνήγοροί της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Μισέλ Κλεζ η ίδια επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με πρόσωπα για να στελεχώσει και πάλι το γραφείο της. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο εάν την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει στις εργασίες της μίνι-ολομέλειας που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη επέστρεψε ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, αφού του αφαίρεσαν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News