Ένα ακόμη φίδι που έκανε βόλτες στην πλατεία

Ελλάδα
Ένα ακόμη φίδι που έκανε βόλτες στην πλατεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν η δεύτερη εμφάνισή του μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά στην Λαμία

Ένας απρόσμενος επισκέπτης, που προκάλεσε φόβο, κατά την εμφάνισή του το απόγευμα της Τετάρτης (24/5) στην κεντρική πλατεία Πάρκου της Λαμίας, μας θύμισε την περίπτωση με το αδέσποτο «φίδι καλαμποκιού» που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Γούρνες.

Στην Πλατεία πάρκου ένα φίδι περίπου 60 εκατοστών, έκανε βόλτες στη νότια πλευρά της πλατείας απέναντι από το τρίγωνο, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους περαστικούς. Με το που αισθάνθηκε κίνδυνο έσπευσε να εξαφανιστεί, όπως είπαν στο LamiaReport άνθρωποι που έτυχε να το δουν.

Αν και από τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το είδος του, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για οχιά, που είναι το μοναδικό δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα.

Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για νεαρό Λαφιάτη που μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα και είναι εντελώς ακίνδυνος και πολύ φιλικό φίδι. Το συγκεκριμένο φίδι - το πιθανότερο ότι πρόκειται για το ίδιο φίδι - είχε κάνει την εμφάνισή του και πριν λίγες ημέρες στη βρύση που βρίσκεται στο ίδιο σημείο και είχε καταφύγει στην ασφάλεια του φρεατίου ομβρίων που υπάρχει εκεί.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, πάλι Λαφιάτης είχε κάνει την εμφάνισή του στο απέναντι πεζοδρόμιο στην οδό Δροσοπούλου στην πιάτσα των ταξί και είχε αναστατώσει τη γειτονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News