Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε νωρίτερα σήμερα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε ότι την Κυριακή 28 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής, και τη Δευτέρα 29 Μαΐου η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή. Ο πρωθυπουργός δήλωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία τον κάλεσε για να του δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει το Σύνταγμα ότι:

«Θεωρώ ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ένα προοδευτικό βήμα ωριμότητας από το γεγονός ότι αυξήθηκε η συμμετοχή ότι παρά τους περιορισμούς για πρώτη φορά ψήφισαν από το εξωτερικό.

Πιστεύω, τόνισε, ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης.

Μάλιστα επισήμανε ότι με το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα είχε ήδη μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες.

«Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη μου ότι είναι αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν να γίνουν ενδεχομένως στις 25 Ιουνίου.

Η χώρα χρειάζεται σήμερα ισχυρή εντολή τετραετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα, εύχομαι κι ελπίζω σε αυτή την δεύτερη προεκλογική περίοδο να συζητήσουμε περισσότερο και τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας για νέες θέσεις εργασίας πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος να μιλήσουμε περισσότερο για τις μεγάλες προκλήσεις οι οποίες είχαν χαθεί από τον πολιτικό διάλογο. Όπως η κλιματική αλλαγή, η νέα γενιά. Προσβλέπω σε μία γόνιμη προεκλογική περίοδο έτσι ώστε ο λαός τελικά να αποφασίσει με τι είδους κυβέρνηση θέλει να πορευτεί την επόμενη μέρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News