Μαύρος για αποτέλεσμα εκλογών: Είχαμε «δει» διαφορά 20 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Ελλάδα
Μαύρος για αποτέλεσμα εκλογών: Είχαμε «δει» διαφορά 20 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, ανέφερε ότι η τελευταία μέτρηση έδινε στη ΝΔ 42% κεντρική τιμή και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%

Τα αποτελέσματα των εκλογών σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, τονίζοντας ότι οι δημοσκόποι βιώνουν πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η τελευταία μέτρηση έδινε στη ΝΔ 42% κεντρική τιμή και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%. «Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα» σημείωσε.

Εξήγησε, επίσης, ότι τα στοιχεία που έρχονταν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, με στάθμιση σε φύλο, ηλικία, περιοχές και προηγούμενη ψήφο έδειχναν ξεκάθαρα ότι θα υπήρχε διαφορά 20 μονάδων.

«Αν βγαίναμε έτσι; Θα μας έλεγαν “αυτά τα δείγματα είναι για πέταμα, πετάξτε τα”», είπε. «Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο» για υποεκτίμηση των στοιχείων και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση, το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι «να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ», συμπλήρωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News