Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα exit poll - Κοντά στο 50% η συμμετοχή έως τις 17:00 (vid)

Ελλάδα
Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα exit poll - Κοντά στο 50% η συμμετοχή έως τις 17:00 (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα - Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ομαλά εξελίσσεται από τις 7 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου, η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα με τις κάλπες να κλείνουν στις επτά το απόγευμα. Λίγο μετά τις 16:30, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης ενημέρωσε πως η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ανέρχεται στο 48,76 %.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει έως τις 16:30 προσήλθε στις κάλπες το 48,76 % του εκλογικού σώματος. Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 17.548 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.467, ήτοι ποσοστό 81,7 %, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, στην ενημέρωση για την εκλογική αναμέτρηση ανέφερε πως «είχαμε αύξηση της συμμετοχής τις τελευταίες ώρες, κάτι που σημαίνε πως ίσως ξεπεράσουμε στις 2,5 ώρες που απομένουν  το ποσοστό του 2019. Δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα πουθενά μέχρι αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση του ΥΠΕΣ στις 13:30 η συμμετοχή σε 16.520 εκλογικά τμήματα μέχρι εκείνη την ώρα ανερχόταν στο 31,52%.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετα το κλείσιμο της καλπης, στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων απο τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό συστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και εως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθει καθως θα εχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο κ. Σταυριανουδάκης, είπε πως πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη ολων των εκλογικων τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστε να καταχωρουν αμεσα τα αποτελέσματα, πρωτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News