Αλέξης Τσίπρας από Πάτρα: Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει

Ελλάδα
Αλέξης Τσίπρας από Πάτρα: Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα νίκης έστειλε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου λέγοντας πως η Πάτρα σφραγίζει το «Συμβόλαιο της Αλλαγής»

Την βεβαιότητά του για τη νίκη στις εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η Πάτρα σφραγίζει το συμβόλαιο της αλλαγής. Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει η αλλαγή ξημερώνει. Επέλεξα να κλείσω από την Πάτρα τον προεκλογικό αγώνα, από την Δυτική Ελλάδα όπου η δεξιά ήταν και είναι μειοψηφία. Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι την Κυριακή θα είναι μειοψηφία σε όλη την Ελλάδα” είπε ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του.

“Την Κυριακή λέμε καληνύχτα στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι τρομοκράτες εμείς θα τους τρομοκρατήσουμε. Υψώνουμε ανάστημα στην αδικία και τείνουμε χέρι συνεργασίας προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Λέμε σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη ότι δεν είμαστε εδώ για να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας που θα λυτρώσει την χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης” σημείωσε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα:

“Επί τέσσερα χρόνια μία ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από εκείνον που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και αμοιβές και κατάντησε την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια. Σήμερα του ξέφυγε και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη: να τιμωρήσει να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το νόμο Κατσέλη. Γι’ αυτό επιμένει τόσο πολύ ότι εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

“Είναι πλέον φανερό, φύγατε κ. Μητσοτάκη. Σας το λέει σήμερα η Πάτρα. Μαζέψτε από τώρα τα πράγματά σας. Ξηλώστε τα καλώδια του Predator εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου από κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων, γίνεται ξανά το στρατηγείο μιας προοδευτικής κυβέρνησης” δήλωσε και ρώτησε: “Πώς μπορούν οι πολίτες να τον συγχωρήσουν”, κάνοντας αναφορά στα Τέμπη, στην πανδημία, στην οικονομία κλπ

«Στην τελευταία του συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ, του ξέφυγε και μας μαρτύρησε πιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επι λέξη. Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια».

Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως επί τέσσερα χρόνια μια ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από αυτόν που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και φροντίδα για τη μεσαία τάξη.

«Και την κατάντησε να ζεί με κουπόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και να που σήμερα, στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες. Στην τελευταία του συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ, του ξέφυγε και μας μαρτύρησε πιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επί λέξη», είπε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Φύγατε κύριε Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις καταγγελίες της ΝΔ για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια».

«Το λέμε λοιπόν καθαρά από την Πλατεία Γεωργίου σήμερα να το ακούσει όλη η Ελλάδα. Την Κυριακή τα σχέδια Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έγινε ποτέ. Για 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για 700.000 εξώσεις. Τα ματαιώνει ο ελληνικός λαός. Γιατί με την ψήφο του θα κάνει ο λαός έξωση στον κύριο Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. Φύγατε κύριε Μητσοτάκη. Σας το λέει σήμερα η Πάτρα. Μαζέψτε τα πράγματά σας. Ξηλώστε και τα καλώδια του πρέταντορ. Μαζέψτε τα πειστήρια του εγκλήματος», ανέφερε.

«Από Δευτέρα το Μαξίμου από κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων γίνεται στρατηγείο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Το μήνυμα στους αναποφάσιστους: «Θα σκεφτούν όλα αυτά που έζησαν»

Από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και στους αναποφάσιστους πολίτες. «Και είμαι βέβαιος, οι πολίτες που θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή, θα σκεφτούν όλα αυτά που έζησαν. Και θα πούνε ως εδώ με αυτόν τον εφιάλτη», ανέφερε.

Απευθύνθηκε ακόμα και σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι με ηθική και συνείδηση θα αναρωτηθούν: Ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη; Αυτή που χωρίζει την δεξιά από την αριστερά; Ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία; Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα μιλήσει η συλλογική συνείδηση των Ελλήνων. Ενός λαού που αποστρέφεται την αδικία. Ενός λαού που τιμωρεί την αλαζονεία. Και θα δώσει ψήφο στην αλλαγή. Θα δώσει τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Το συμβόλαιο αλλαγής μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης στο τι ακριβώς σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σημαίνει αύξηση μισθών.

Μείωση τιμών.

Ρύθμιση χρεών.

Και ένα Δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη», τόνισε.

«Αυτό το Συμβόλαιο δίνει εντολή να εφαρμοστεί όποιος την Κυριακή ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το Συμβόλαιο αποτελεί τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησής μας. Και θέλω να το καταστήσω απολύτως σαφές: Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από το λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν προβλέπουμε εμείς αυξήσεις φόρων και εισφορών για τη μεσαία τάξη. Μειώσεις φόρων προβλέπουμε. Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπουμε. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος προβλέπουμε. Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα προβλέπουμε. Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είμαστε γόνοι δυναστείας. Εμείς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι το κράτος ανήκει στο λαό και αυτόν πρέπει να υπηρετεί. Γι' αυτό και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε. Να αποκαταστήσουμε τους κανόνες, να θεσπίσουμε τη διαφάνεια παντού, να δώσουμε χώρο στη λογοδοσία και στην αξιοπρέπεια για τους δημόσιους λειτουργούς. Να δώσουμε χώρο στην εντιμότητα. Να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση παντού, που διευκολύνει τη σχέση του πολίτη με το κράτος. Αυτές είναι οι δικές μας δεσμεύσεις. Τις αναλαμβάνουμε με αίσθημα ευθύνης. Και θα τις τηρήσουμε στο ακέραιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης μιλά ο εκπρόσωπος των funds

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στους άξονες της πρώτης ΠΝΠ που θα φέρει μόλις εκλεγεί ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπε σήμερα ο κος Μητσοτάκης ότι η ΠΝΠ για την αναστολή πλειστηριασμών είναι Συνταγματικός παραλογισμός. Ποιος τα λέει αυτά; Αυτός που πέρασε δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που φτιάχτηκαν τρεις μέρες πριν τους διαγωνισμούς. Τώρα δεν του αρέσει. Γιατί θα χάσουν τα funds. Οι φίλοι του. Γιατί μιλά σαν εκπρόσωπός τους. Δε θα του κάνουμε τη χάρη. Θα τη σώσουμε την περιουσία της μεσαίας τάξης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει στα funds και τα καρτέλ

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει πολλά. Και τα λένε αυτοί που δώσανε μέσα σε ένα χρόνο 10 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις στην αισχροκέρδεια. Και άλλα τόσα σε απευθείας αναθέσεις. Θέλω για άλλη μία φορά να τους απαντήσω. Ναι το πρόγραμμά μας κοστίζει», είπε και πρόσθεσε: «Ξέρετε σε ποιους; Κοστίζει στα funds που θα σταματήσουν να κερδοσκοπούν. Κοστίζει στα καρτέλ της ενέργειας, των τροφίμων, των καυσίμων που θα σταματήσουν να κερδοσκοπούνε. Στις 15 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο που είχαν κερδοφορία ρεκόρ 20ετίας πάνω από 1 δισ. η καθεμία ενώ τα νοικοκυριά δεν είχαν να βγάλουν την τρίτη εβδομάδα του μήνα».

Μήνυμα στους νέους: Πάμε να ρίξουμε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις

Ο κ. Τσίπρας από την Πάτρα απευθύνθηκε ξανά στους νέους τονίζοντας αρχικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είχε βάλει στο στόχαστρο για τέσσερα χρόνια καθώς θεωρεί τη νέα γενιά εχθρό.

«Εμείς νιώθουμε περήφανοι για τη νέα γενιά. Δε θα μοιράσουμε ούτε pass, ούτε δωροκάρτες με δωρεάν ίντερνετ, ούτε θα πάμε να την εξαπατήσουμε με 150αρια. Ούτε θα τάξουμε τον ουρανό με τ’ άστρα. Θα δεσμευτούμε μονάχα για ένα πράγμα: Ότι η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα δίκαιη, που θα χωράει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όλων. Θα πάψει να είναι μια χώρα κυνική, που τους βάζει στο σημάδι και τους αφήνει να τα βγάλουν πέρα με την αδικία και την ανασφάλεια. Γι’ αυτό και την Κυριακή τους λέμε: Πάμε να τελειώνουμε με την αδικία. Να τελειώνουμε με την ανασφάλεια. Να τελειώνουμε με τις προσβολές. Να τελειώνουμε με τη βαρβαρότητα, ότι η ανισότητα είναι φυσικός νόμος. Πάμε να ρίξουμε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Πάμε να κάνουμε έξωση στον κ. Μητσοτάκη και στη χειρότερη κυβέρνηση που σας στοχοποίησε. Πάμε στη κάλπη για να τελειώνει ο εφιάλτης», είπε.

«Ο πρώτος θα έχει τον πρώτο λόγο για σχηματισμό κυβέρνησης»

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Την Κυριακή ψηφίζουμε με απλή αναλογική. Αλλά ταυτόχρονα και με απλή λογική. Ο πρώτος θα έχει το πρώτο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης. Εκείνος που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βοηθάει, το θέλει ή όχι, τη ΝΔ. Εκείνοι που επιμένουν στο διμέτωπο βοηθούν, το θέλουν ή όχι, τη ΝΔ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News