Ταυτοποιήθηκε ο διαρρήκτης που πυροβόλησε ιδιοκτήτης σπιτιού

Ελλάδα
Ταυτοποιήθηκε ο διαρρήκτης που πυροβόλησε ιδιοκτήτης σπιτιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, 37 και 47 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω

Πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών και τρεις κλοπές αυτοκινήτων, που τελέστηκαν σε περιοχές των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2022, εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, 37 και 47 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε στο πόδι με κυνηγετική καραμπίνα, από ιδιοκτήτη σπιτιού, όταν τον αντιλήφθηκε να επιχειρεί διάρρηξη.

Το περιστατικό με τον πυροβολισμό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νέο Ρύσιο και ο ιδιοκτήτης είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε 7μηνη φυλάκιση (με αναστολή). Ο 37χρονος μετά τη νοσηλεία του από τον τραυματισμό απελάθηκε, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης προέκυψε ότι οι δύο παραπάνω αλλοδαποί διέπραξαν πλήθος κλοπών και διαρρήξεων με τη λεία τους να περιλαμβάνει χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως επίσης αυτοκίνητα. Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο μεταξύ, «αδυναμία» σε κομμωτήρια και φαρμακεία είχε αλλοδαπός που φέρεται ως δράστης κλοπών που καταγγέλθηκαν τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα Ασφάλειας Καλαμαριάς εξιχνίασε πέντε περιπτώσεις κλοπών με τη λεία του δράστη, προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές, να περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News