Σύστημα παράλληλης συγκέντρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Ελλάδα
Σύστημα παράλληλης συγκέντρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δική του «Singular Logic» στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εκλογικά αποτελέσματα

Τον δικό του μηχανισμό, που θα θυμίζει εν πολλοίς τον αντίστοιχο που διέθετε επί χρόνια το «μεγάλο» ΠΑΣΟΚ, θα έχει το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκέντρωση και παρακολούθηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα με στόχο να έχει η Κουμουνδούρου σε «real time» εικόνα όλης της διαδικασίας καταμέτρησης και πώς εξελίσσεται το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το σύστημα θα λειτουργεί παράλληλα με το επίσημο του υπουργείου Εσωτερικών. Μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδέχεται τα αποτελέσματα, όπως θα τα δίνουν οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι στα 21.198 εκλογικά τμήματα της χώρας. Σε συνεπικουρία των αντιπροσώπων, το κόμμα έχει ορίσει και επιπλέον 800 επόπτες, για τον ακριβή και αξιόπιστο έλεγχο των στοιχείων – ήτοι συνολικά 22.000 άνθρωποι θα είναι διασυνδεδεμένοι σε όλη την Ελλάδα για το σκοπό αυτό.

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα χειρίζεται μία 15μελής ομάδα στελεχών με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη, που έχει εμπειρία από εκλογικές διαδικασίες – ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι ουσιαστικά για ένα war room, που θα αναλύσει όλα τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή.

Στην πλατφόρμα έχουν ήδη εισαχθεί τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019, ώστε να καταγράφεται η τάση, που θα προκύπτει από την ενσωμάτωση των φετινών αποτελεσμάτων, καθώς θα υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία. Παράλληλα θα γίνεται εξακρίβωση και με τα αποτελέσματα που θα ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι δεν θα αφεθεί τίποτα στην τύχη του το βράδυ της Κυριακής, αλλά αποφεύγουν να αφήσουν οποιαδήποτε αιχμή για έλλειψη εμπιστοσύνης στη διαδικασία του υπουργείου Εσωτερικών. Διευκρινίζουν απλώς ότι αυτός ο μηχανισμός είναι λογικό να υπάρχει σε ένα μεγάλο κόμμα, που διαθέτει τις δυνάμεις και τα στελέχη να τον υποστηρίξει, ώστε να γνωρίζει τι συμβαίνει στην Επικράτεια.

Η κίνηση αυτή, όπως σημειώνει το ieidiseis.gr, παραπέμπει στο ανάλογο σύστημα της Χαριλάου Τρικούπη με επικεφαλής τον Παρασκευά Αυγερινό, ο οποίος κατάφερνε με τα στοιχεία που συγκέντρωνε και τις αναλύσεις δεδομένων να έχει πιο έγκαιρα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τα αποτελέσματα και των περιοχών και τα συνολικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News