Σε κλίμα συγκίνησης η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” από την Αθήνα

Ελλάδα
Σε κλίμα συγκίνησης η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” από την Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το πρωί της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες πριν η Ιερά Εικόνα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος, η ουρά που σχηματίστηκε θύμιζε τις προηγούμενες ημέρες

Με πιστούς να σπεύδουν μέχρι την τελευταία στιγμή να προσκυνήσουν καθώς και με ευχαριστίες προς την Ιερά Κοινότητα για τη μεγάλη ευλογία που έζησε η Αθήνα όλες αυτές τις ημέρες που η Ιερά Εικόνα του “Άξιον Εστί” βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αναχώρησε για το Πρωτάτο του Αγίου Όρους το ιερό σέβασμα της Παναγίας.

Μπορεί το προσκύνημα να παρατάθηκε κατά δύο ημέρες, ωστόσο η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη και από το πρωί της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες πριν η Ιερά Εικόνα αναχωρήσει, η ουρά που σχηματίστηκε θύμιζε τις προηγούμενες ημέρες. Κλήρος και λαός ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν την Ιερά Εικόνα, για να λάβουν τη χάρη της Μητέρας του Κυρίου.

Πριν την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, με τη  συμμετοχή κληρικών και διακόνων της Αρχιεπισκοπής. Εν συνεχεία τελέστηκε Ιερά Παράκληση κατά την οποία έψαλαν πατέρες της Ιεράς Κοινότητας.

Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Εν πομπή και υπό το άκουσμα του “Αξιον ως εστίν” μετά το πέρας της Παρακλήσεως η Ιερά Εικόνα οδηγήθηκε στην έξοδο του Μητροπολιτικού Ναού την οποία πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει για να αποχαιρετήσει την Παναγία και να λάβει για ακόμη μία φορά τη χάρη της.

Χαρμόσυνες ήχησαν οι καμπάνες ενώ την εικόνα συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, η αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι μπάντες του στρατού και του Δήμου Αθηναίων απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές κατά την έξοδο της Ιεράς Εικόνας η οποία επιβιβάστηκε σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν επί της οδού Μητροπόλεως και εν συνεχεία αναχώρησε για το Άγιον Όρος.

Για ακόμη μία φορά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την Ιερά Κοινότητα για την ευλογία της έλευσης του “Άξιον Εστί” στην Αθήνα.

Μετά τις 12:30 το μεσημέρι η Ιερά Εικόνα έφτασε στον Ιερό Ναό Οσίου Αυξεντίου Κάτω Σταυρού. Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει και θα τεθεί προς προσκύνηση για δύο ώρες στον Ναό.

 Πηγή: orthodoxianewsagency.gr (κεντρική φωτογραφία: ope.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News