Θανάσης Κοντάρης: Ανακάλεσε την παραίτησή του ο γιατρός της Σερίφου

Ελλάδα
Θανάσης Κοντάρης: Ανακάλεσε την παραίτησή του ο γιατρός της Σερίφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος που ο κύριος Κοντάρης είχε υποβάλει την παραίτησή του ήταν οι ελλιπείς υποδομές σε ένα τουριστικό νησί

Στο νησί της Σερίφου θα παραμείνει ο γιατρός, Θανάσης Κοντάρης, καθώς ανακάλεσε την παραίτησή του, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Ο λόγος που ο κύριος Κοντάρης είχε υποβάλει την παραίτησή του ήταν οι ελλιπείς υποδομές σε ένα τουριστικό νησί και όπως είχε δηλώσει στην Καθημερινή «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι αναγκαζόμουν να εργάζομαι εξαντλημένος τους θερινούς μήνες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση γύρω στα 35-40% του τουρισμού στην Σέριφο, αυτό συνεπάγεται αύξηση ζήτησης των υπηρεσιών υγείας χωρίς αντίστοιχη αύξηση προσωπικού».

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα. Αλλά μέσα στον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

«Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», είπε στην «Καθημερινή» ο κ. Κοντάρης. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ», σημειώνει για την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησης του. «Γιατί», συνεχίζει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Μετά την δημοσίευση του υπομνήματος της αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στη σελίδα του στο Facebook τον Απρίλιο, ο κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Κοντάρης είναι συναισθηματικά «δεμένος» με το νησί καθώς είχε κάνει εκεί το αγροτικό του το 2008 ενώ εκεί γνώρισε και την μετέπειτα σύζυγό του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News