Μητσοτάκης: «Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 100 μέρες θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα»

Ελλάδα
Μητσοτάκης: «Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 100 μέρες θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 για τις εκλογές

«Γιατί να μην αναθέσουμε σε τρίτο ανεξάρτητο αξιολογητή την κοστολόγηση των προγραμμάτων μας; Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Και πρόσθεσε: «Γιατί αρνείται ο κ. Τσίπρας; Απλά μαθηματικά είναι οι οποίες μπορούν να γίνουν εύκολα αλλά χρειάζονται τη σφραγίδα τρίτου, ανεξάρτητου οργάνου. Προτίθεμαι την επόμενη τετραετία αυτό να το θεσμοθετήσω. Γιατί αισθάνεται την ανάγκη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να κάνει αυτή την παρέμβαση;».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Σέβομαι τον Αλέκο τον Παπαδόπουλο. Δεν συμφωνώ με όλη την επιχειρηματολογία του. Σήμερα είμαστε μισό βήμα από την επενδυτική βαθμίδα. Αυτή την μακροοικονομική πρόοδο δεν την αισθάνεται ο πολίτης στο πορτοφόλι του. Να θυμίσω τέτοιες φωνές ακούω από διάφορους φιλελεύθερους ιλουμινάτι ότι η κυβέρνηση στην πανδημία ξόδεψε πολλά. Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ λένε ότι είχαμε μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όσα αναφέρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ευχάριστα. Και επισήμανε: «Ο Τσίπρας με τον κ. Κατρούγκαλο τσάκισαν τις συντάξεις. Νισάφι πια. Γνωρίζουν πολύ καλά οι συνταξιούχοι ποιος τους έκοψε τις συντάξεις και ο κ. Τσακαλώτος έστελνε επιστολές ότι δεν υπάρχει διάθεση να γίνει μόνιμη η 13η σύνταξη. Για το ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα στοιχίσει 1,5 δις. Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες. Το έχω συζητήσει με ομολόγους μου που το δοκίμασαν. Ο κ. Τσίπρας να πει που θα τα βρει αυτά τα χρήματα. Αν θέλουμε να πριμοδοτήσουμε τους μεσάζοντες μειώνουμε το ΦΠΑ. Εργαλεία όπως το market pass πας δεν λύνουν το πρόβλημα, είναι ανακούφιση, ασπιρίνη. Η μόνιμη λύση δεν είναι τα επιδόματα, αλλά οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών. Όσο μειώνεται η ανεργία οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν μεγαλύτερους μισθούς. Αυτή είναι η μόνιμη απάντηση. Μόνιμο μέτρο είναι να δούμε τη διάρθρωση της αγοράς. Το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε. Σε μία ανταγωνιστική αγορά το καλύτερο εργαλείο είναι η διαφάνεια και ο ανταγωνισμός. Η μόνιμη λύση δεν είναι άλλη από τις επενδύσεις, την εξωστρέφεια, τους καλύτερους μισθούς».

Σχετικά με όσα έχει πει για αναδιάταξη της κυβέρνησης ανέφερε: «Το επιτελικό κράτος είναι κατάκτηση αλλά θεωρώ ότι μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Αν δεν το είχαμε πως θα οργανώναμε την επιχείρηση «Ελευθερία». Δεύτερον, ναι θα υπάρξει αναδιάρθρωση στη συγκρότηση υπουργείων. Θέλω να δημιουργήσω υπουργείο στεγαστικής και δημογραφικής πολιτικής. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας. Οι πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτά. Τρίτον, προφανώς θα υπάρξουν και μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα. Ήρθε η ώρα. Πιστεύω ότι χρειάζεται χρόνος για να αποδώσει ένας υπουργός, αλλά τώρα θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Θα έχουμε περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση».

Για τη δήλωση όποιος κερδίσει μένει, όποιος χάσει φεύγει σημείωσε: «Χρησιμοποίησα αυτή τη φράση τα Τρίκαλα με αφορμή μια εφαρμογή του Δήμου να κλείνουν για αγώνες γήπεδα μπάσκετ. Εγώ δεν σκέφτομαι την ήττα σε καμία εκλογική αναμέτρηση, αλλά βρήκα ενδιαφέρον αυτό που είπε ο κ Τσίπρας «αν χάσει ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει, αν χάσω εγώ να το δούμε». Είναι μια συζήτηση που σίγουρα μετά τις εκλογές αντικειμενικά ανοίγει».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τις 100 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης στην περίπτωση που κερδίσει δήλωσε: «Σε 100 ημέρες θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα. Από τη στιγμή που θα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση και αυτό θα είναι τεράστια ανακούφιση για τους πολίτες και την οικονομία. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού»

Η πορεία της συνέντευξης:

Για Πρέσπες του Αιγαίου: Εγώ δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο, εμείς ενισχύσαμε την άμυνα και τις διπλωματικές σχέσεις. Δείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την Τουρκία. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά είμαστε έτοιμοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News