Και ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ανάμεσα στα θύματα της σπείρας που έκλεβε ακριβά οχήματα

Ελλάδα
Και ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ανάμεσα στα θύματα της σπείρας που έκλεβε ακριβά οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 κλοπές από Βούλα μέχρι Χαϊδάρι ενώ είχαν «σηκώσει» και το πολυτελές τζιπ πολύ γνωστής τραγουδίστριας

Ένας πολύ γνωστός, αλλοδαπός, ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ο σύζυγος δημοφιλούς τραγουδίστριας που αναδείχτηκε από talent show, είναι ανάμεσα στα θύματα κυκλώματος που έκλεβε «supercar» στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής.

Η εγκληματικη ομάδα αφαίρεσε το υπερπολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Range Rover (σ.σ. αξίας 130.000 ευρώ) του συζύγου της τραγουδίστριας στην περιοχή της Γλυφάδας, ενώ από την ίδια περιοχή έκανε «φτερά» αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας, αξίας 70.000 ευρώ, που ανήκει σε βασικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Από την ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, αξίας 550.000 ευρώ, από Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι. Η σπείρα χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των «επιδρομών» της.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 29χρονο αλβανικής που περιγράφεται ως… μετρ στις διαρρήξεις αυτοκινήτων, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως υπερπολυτελών οχημάτων τύπου SUV.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα για την κατόπτευση του χώρου που ήταν σταθμευμένο το όχημα-στόχος, ενώ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέρχονταν σε αυτό και απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού. Ακολούθως, το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS TRUCKER).

10 κλοπές από Βούλα μέχρι Χαϊδάρι

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής οχημάτων, σε Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι Αττικής, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να ανέρχεται στα 550.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 κινητά τηλέφωνα, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων (το ένα επιχειρησιακό), 2 ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων, άκοπο κλειδί αυτοκινήτου, ομφαλός κλειδαριάς οχήματος, εξαρτήματα οχημάτων (όπως λεβιές ταχυτήτων και αεραγωγοί), GPS, διαρρηκτικά εργαλεία, 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης καθώς και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News