Απεβίωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Μιχάλης Λεβέντης

Ελλάδα
Απεβίωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Μιχάλης Λεβέντης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρξε ενεργός Πολίτης από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, ως Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας της ΕΔΑ, όπου στην Δικτατορία συνελήφθη και εξορίσθηκε στην Γυάρο

Πιο φτωχή η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την είδηση του θανάτου, την Κυριακή 14 Μαΐου, του Μιχάλη Λεβέντη που υπηρέτησε το Δήμο Ελευσίνας για 12 ολόκληρα χρόνια.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας: «Την Κυριακή 14 Μαΐου συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Μιχάλη Λεβέντη.

Ο Μιχάλης Λεβέντης στη μακρά διαδρομή του στα κοινά, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημάρχου Ελευσίνας, με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην πορεία του Δήμου μας.

Ο Μιχάλης Λεβέντης, γεννήθηκε στις 11/05/1939 στα Βίλια και ως Ιατρός, υπηρέτησε την επιστήμη του προσφέροντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τις υπηρεσίες του σε όποιον είχε ανάγκη.

Διετέλεσε Επικεφαλής του Δημοτικού Προοδευτικού Συνδυασμού και Δήμαρχος Ελευσίνας, την δωδεκαετία 1975-1986.

Υπήρξε ενεργός Πολίτης από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, ως Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας της ΕΔΑ, όπου στην Δικτατορία συνελήφθη και εξορίσθηκε στην Γυάρο.

Ο Μιχάλης Λεβέντης υπήρξε αναμορφωτής της Ελευσίνας, μιας και επι των ημερών του έγιναν οι ενέργειες θεμελίωσης του Δημαρχιακού Μεγάρου Ελευσίνας, η απόκτηση χώρων στο Αντλιοστάσιο του Δήμου, η απόκτηση χώρων για ανέγερση σχολείων και δημοτικών χώρων, η επέκταση του Κοιμητηρίου, η επέκταση του οδοφωτισμού, η κατασκευή πλατειών, πάρκων και παιδικών χαρών.

Η προσφορά και η συμβολή του στην πολιτιστική ζωή του τόπου, υπήρξε σπουδαία, μιας και ήταν εκείνος που καθιέρωσε τον σημαντικότερό θεσμό της πόλης για τον πολιτισμό, τα Αισχύλεια.

Επι των ημερών του ιδρύθηκε η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε Διεθνές Συνέδριο για την Σωτηρία της Ελευσίνας και των Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε η συγγραφή και έκδοση της Ιστορίας της Ελευσίνας.

Το κυριότερο, ο Μιχάλης Λεβέντης, υπήρξε ο εμπνευστής και θεμελιωτής της προσπάθειας ανέγερσης του Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», η οποία ξεκίνησε το 1976 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, με πρώτους δωρητές τους εργαζόμενους, τους εκπροσώπους συλλόγων, σωματείων, συνεταιρισμών και μαθητών, της περιοχής.

Ο Μιχάλης Λεβέντης, όπως ο ίδιος γράφει στο βιβλίο του “πάντα προσπαθούσαμε να δουλεύουμε συλλογικά και προτάσσαμε το Εμείς από το Εγώ και το ατομικό”.

Έτσι ακριβώς θα τον θυμάται και ο Λαός της Ελευσίνας, ως τον Δήμαρχο των αγώνων και των διεκδικήσεων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε σχετικό ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Ελευσίνας Μιχάλη Λεβέντη, που τίμησε με το ήθος και το έργο του, τη δημόσια ζωή του τόπου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News