Έφη Αχτσιόγλου: Γι’ αυτό τον λόγο μίλησε για τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος της

Ελλάδα
Έφη Αχτσιόγλου: Γι’ αυτό τον λόγο μίλησε για τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε ότι εκείνη την περίοδο είχε σκεφτεί αρχικά να μην μιλήσει αλλά στη συνέχεια κατάλαβε ότι αν δεν πει τίποτα θα είναι σαν να αποδέχεται το στερεότυπο της γυναίκας που πρέπει να έχει πάντα την τέλεια εικόνα

Στα σεξιστικά σχόλια που είχε δεχθεί όταν σε ένα από τα βίντεό της είχε εμφανιστεί άυπνη και χωρίς μακιγιάζ, αναφέρθηκε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, Έφη Αχτσιόγλου, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Δε γίνεται» στον Alpha, η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε ότι εκείνη την περίοδο είχε σκεφτεί αρχικά να μην μιλήσει αλλά στη συνέχεια κατάλαβε ότι αν δεν πει τίποτα θα είναι σαν να αποδέχεται το στερεότυπο της γυναίκας που πρέπει να έχει πάντα την τέλεια εικόνα.

«Θεωρήθηκε ανεπίτρεπτο να εμφανιστώ άυπνη, κουρασμένη, άβαφη και με μαύρους κύκλους σε εκείνο το βίντεο, απλά επειδή το μωρό μου έκλαιγε. Τότε, όταν μου το είχαν πει οι δικοί μου άνθρωποι, γιατί εγώ δεν γκουγκλάρω τον εαυτό μου – θεωρώ το χειρότερο πράγμα να το κάνει κάποιος αυτό – στην αρχή σκέφτηκα να μην μιλήσω.

//--> //-->

Και στο παρελθόν είχαν υπάρξει σεξιστικά σχόλια. Είχα πει λοιπόν να μην μιλήσω γιατί δεν μου αρέσει και η θέση του θύματος. Δεν ήθελα να θεωρήσουν ότι χρησιμοποιώ αυτό για να γίνω γνωστή. Μετά όμως σκέφτηκα ότι αν δεν μιλάω ποτέ, πώς θα σπάσει όλο αυτό; Κάποια στιγμή κάτι έπρεπε να πω. Μάλιστα κάποιος μου είπε ότι αν μιλήσω θα αναπαραχθεί η απεριποίητη εικόνα μου.

Τότε απάντησα ότι, αν είναι έτσι έχω “καταπιεί” τον σεξισμό και έχω αποδεχθεί αυτό που συμβαίνει. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News