ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες και ανιστόρητες οι δηλώσεις Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες και ανιστόρητες οι δηλώσεις Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις» του κ. Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση αναφορικά με τα όσα δήλωσε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «υπόθεση που αφορά στο παρελθόν» με νεότερη δήλωσή του είπε πως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει «ανοιχτό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Σκέρτσου έχει ως εξής:

«Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν "ζήτημα του παρελθόντος".

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική) τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί εθνική στρατηγική σε αυτήν τη βάση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News