Εξηγήσεις υποψήφιου βουλευτή Ζουράρι για την μετωνυμία "κ@λόπαιδα", “ομορφόπαιδα”, “πλουσιόπαιδα”(vid)

Ελλάδα
Εξηγήσεις υποψήφιου βουλευτή Ζουράρι για την μετωνυμία "κ@λόπαιδα", “ομορφόπαιδα”, “πλουσιόπαιδα”(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Θα μπορούσε να είναι και... ομορφόπαιδα"

Εξηγήσεις με τον τρόπο του έδωσε ο Κώστας Ζουράρις για την πρόσφατη αναφορά του, σε τηλεοπτική συζήτηση πριν από τις εκλογές, στα «κωλόπαιδα» τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Όπως λέει, ήταν απλώς μια μετωνυμία.

Ο Ζουράρις εξηγεί τι σημαίνει η μετωνυμία κωλόπαιδα

Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok o Κώστας Ζουράρις είπε ότι «λύσσαξαν με τη μετωνυμία που χρησιμοποίησα και που απέβλεπε απλώς στο να να καταγγείλει το συνταγματικό πραξικόπημα της Νίκης Κεραμέως που δημιούργησε δύο κατηγορίες: Τα μεν πλουσιόπαιδα που έχουν αποτύχει στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και που μπορούν με 15-18 χιλιάρικα να συνεχίσουν στα κολέγια και στα πανεπιστήμια ενώ τα φτωχόπαιδα που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν μπορούν να συνεχίσουν.

»Αυτό κατήγγειλα εγώ με τη μετωνυμία του “πλουσιόπαιδα”, “κωλόπαιδα” ή μπορούσε να είναι “ομορφόπαιδα”».

Προσθέτει ότι η δημοσιογράφος που είχε ακούσει την εξήγηση «ανατρίχιασε και εισέπραξε την πρωθυπουργική ειρωνεία του Τσίπρα ο οποίος είπε “γιατί δεν καλείτε και τον Ζουράρι να σας κάνει μάθημα αρχαία”. Περιμένω να με καλέσουν».

Τι είχε δηλώσει ο Κώστας Ζουράρις

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν στον τηλεοπτικό «αέρα» στα πλαίσια συζήτησης την Πέμπτη 4 Μαΐου ενόψει των εκλογών, μετά από χαρακτηρισμούς του υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζουράρι για παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια.

Στη συζήτηση που αφορούσε τις θέσεις των κομμάτων τους για μείζονα ζητήματα και την ψήφο των νέων στο μεσημβρινό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, συμμετείχαν εκτός του υποψήφιου βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ιάσων Φωτήλας (υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία), Αντώνης Σαουλίδης (υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Πέρρος (Υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ).

Ενώ η συζήτηση διεξαγόταν ομαλά και οι υποψήφιοι παρέθεταν τις θέσεις τους, ο Κώστας Ζουράρις αντέδρασε σε ερώτημα που του έθεσε η παρουσιάστρια του δελτίου, Μαρία Σαράφογλου, λέγοντας ότι ο ίδιος θα πει ό,τι θέλει και θα απαντήσει σε ερωτήματα που θέτει εκείνος.

Κάποια στιγμή υπήρξε αναφορά στην δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τον Κώστα Ζουράρι να καταφέρεται κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως που θέσπισε το μέτρο και να ισχυρίζεται ότι αυτό δεν πλήττει «τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορει να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ στην συζήτηση, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα», καθώς όπως είπε προσβάλει τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με τον κ. Φωτήλα να λέει «αυτό που είπες να το πάρεις πίσω» και τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα χυδαίο σεξουαλικό υπονοούμενο να απαντά «Φωτήλα, εσένα θα πάρω πίσω», με τους συμμετέχοντες στην συζήτηση πάντως να μην δίνουν συνέχεια στο λεκτικό επεισόδιο, παρά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 5ο λεπτό και έπειτα:

Αναλυτικά ο διάλογος:

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-csdg3amv1wgh

Ζουράρις: «Πρέπει να καταργήσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το τερατούργημα αυτό της Κεραμέως, η οποία έστειλα στα ιδιωτικά εμποροχρηματιστήρια τα παιδιά, τα πλουσιόπαιδα, τα κωλόπαιδα όσα έχουν λεφτά, τα άλλα να οδηγηθούν στη διάλυση»

Φωτήλας: «Μισό λεπτό, όσα παιδιά έχουν λεφτά είναι κωλόπαιδα; Τι λέτε κύριε; Σας παρακαλώ μην μας προσβάλλετε όλους, μην προσβάλλεται την ελληνική κοινωνία. Είναι κωλόπαιδα τα παιδιά που η οικογένειά τους έχει καλύτερη οικονομική κατάσταση; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Είστε και δάσκαλος... Είναι ελεεινό αυτό που είπατε, σας καλώ να το πάρετε πίσω»

Ζουράρις: Φωτήλα... εσένα θα πάρω πίσω, άσε με να μιλήσω.

Φωτήλας: Σας καμαρώνει όλη η Ελλάδα...

Ζουράρις: Επομένως, την επομένη των εκλογών θα αποσύρουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News