ΕΛΜΕ: Καλεί τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από τις εκδρομές μέχρι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο

Ελλάδα
ΕΛΜΕ: Καλεί τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από τις εκδρομές μέχρι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει πρόβλεψη για αμοιβές των συνοδών - εκπαιδευτικών στις εκδρομές για υπερωρίες, σαββατοκύριακα και εκτός έδρας μετακινήσεις»

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πιερίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τη συμμετοχή στις μαθητικές εκδρομές, ως συνοδοί, μέχρι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και παράλληλα ζητά να αποσαφηνιστούν τα όρια ευθύνης των συνοδών εκπαιδευτικών και «να μην μετατρέπονται οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί σε εξιλαστήρια θύματα σε περίπτωση που προκύψει κάποια αρνητική εξέλιξη».

Επιπρόσθετα, η τοπική ΕΛΜΕ των εκπαιδευτικών  της Πιερίας θεωρεί ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει πρόβλεψη για αμοιβές των συνοδών-εκπαιδευτικών στις εκδρομές για υπερωρίες, σαββατοκύριακα και εκτός έδρας μετακινήσεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας

Με αφορμή πρόσφατα γεγονότα σε σχολικές εκδρομές και δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους, διότι αφήνονται ακάλυπτοι οι εκπαιδευτικοί, ζητούμε να επικαιροποιηθεί το νομικό πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, με σκοπό να αποσαφηνίζονται τα όρια ευθύνης των συνοδών εκπαιδευτικών και να μην μετατρέπονται οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί σε εξιλαστήρια θύματα σε περίπτωση που προκύψει κάποια αρνητική εξέλιξη.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να υπάρξει πρόβλεψη για αμοιβές των συνοδών-εκπαιδευτικών στις εκδρομές για υπερωρίες, σαββατοκύριακα και εκτός έδρας μετακινήσεις.

Μέχρι η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτά τα ζητήματα, καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν από τη συμμετοχή στις εκδρομές, ως συνοδοί.

Τέλος, καλούμε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. να αναδείξει το ζήτημα των σχολικών εκδρομών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News