Τους απειλούσε ότι θα τους κόψει το ρεύμα... αν δεν του έδιναν 100 ευρώ κρυφά από τον ΔΕΔΔΗΕ!

Ελλάδα
Τους απειλούσε ότι θα τους κόψει το ρεύμα... αν δεν του έδιναν 100 ευρώ κρυφά από τον ΔΕΔΔΗΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εξωτερικός συνεργάτης του ΔΕΔΔΗΕ αρνήθηκε τις κατηγορίες και συνελήφθη από τους αστυνομικούς

Μία υπόθεση για έναν εξωτερικό συνεργάτη του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος κατηγορήθηκε πως ζήτησε χρηματικό ποσό για να μην κόψει το ρεύμα σε ένα σπίτι έρχεται στο φως προκαλώντας αγανάκτηση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του  enikos.gr όλα έγιναν όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης στις 14 Ιουλίου του 2022. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης «ο ανωτέρω κατηγορούμενος, ενεργών ως εξωτερικός συνεργάτης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, για εκτέλεση εντολής αποκοπής της παροχής που διατηρεί ο…, εισήλθε στο ισόγειο κατάστημα και ζήτησε άμεσα το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ προκειμένου να παραλείψει την άσκηση των καθηκόντων του. Στην άρνησή του, ο κατηγορούμενος, κατευθύνθηκε στο κυτίο των μετρητικών διατάξεων του ΔΕΔΔΗΕ όπου σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα πιθανός ανηύρε και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ».

Χαρακτηριστική είναι και η κατάθεση του άνδρα που έκανε την καταγγελία. «Στο ισόγειο της εν λόγω οικίας διατηρώ κατάστημα. Πρωινές ώρες κατεβαίνοντας από το διαμέρισμά μου ενημέρωσα την μητέρα μου με την οποία συγκατοικώ πως στο κουτί που βρίσκονται τα ρολόγια της ΔΕΗ έχω αφήσει το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ για να πληρώσω τους προμηθευτές μου. Ο συγκεκριμένος άνδρας μπήκε στο κατάστημά μου και συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και μου είπε ότι θα μου κόψει το ρεύμα για οφειλή. Τον ενημέρωσα πως έχω κάνει ρύθμιση και τότε παρουσία του φίλου μου είπε πως θέλει 100 ευρώ για να μην μου κόψει το ρεύμα. Του είπα δεν σου δίνω τίποτα. Τότε αυτός εξοργίστηκε και πήγε στην πόρτα της οικίας μου και σπρώχνοντάς την την άνοιξε και πήγε στο κουτί που βρίσκεται στο κλιμακοστάσιο με σκοπό να κόψει το ρεύμα», ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, ο άνδρας που έκανε την καταγγελία.

«Εγώ και ο φίλος μου κινηθήκαμε για να εισέλθουμε από το εσωτερικό του καταστήματος στον χώρο του κλιμακοστασίου γιατί φαντάστηκα ότι θα πάει στο σημείο και ήθελα να προλάβω την κατάσταση. Εκεί πιθανόν είδε το χρηματικό ποσό, το οποίο αφαίρεσε διότι όταν πήγα και εγώ εκεί είδα ότι λείπει. Τότε του ζήτησα να μου επιστρέψει το ποσό και αυτός έκανε τον ανήξερο. Άμεσα κάλεσα την αστυνομία», συνέχισε στην κατάθεσή του.

Ο εξωτερικός συνεργάτης του ΔΕΔΔΗΕ αρνήθηκε τις κατηγορίες και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσε στο enikos.gr:

«Πρόκειται για αβάσιμη και πλήρως αντιφατική καταγγελία με προφανή σκοπό από την πλευρά του καταγγέλλοντος να παραπλανήσει τις Αρχές προς ίδιον όφελος. Αρκεί να προσέξει κάποιος συνδυαστικά τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων που δεν είδαν τίποτα και έτερων “αυτόπτων μαρτύρων”, οι οποίοι δεν ήταν παρόντες! Ο εντολέας μου προς διασφάλιση των δικαιωμάτων μου κινήθηκε άμεσα νομικά και αναμένεται η απαλλαγή του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News