Πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε σε βάρος του Αλέξη Κούγια για δήλωσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε σε βάρος του Αλέξη Κούγια για δήλωσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είχε δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας ως συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τις προσπάθειες ανάνηψης της κόρης της Τζωρτζίνας από τον αναισθησιολόγο

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ξεκίνησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, σχετικά με πρόσφατη δήλωσή του στα τηλεοπτικά μέσα, ως συνήγορος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κούγιας, ως συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχολιάζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης της κόρης της Τζωρτζίνας από τον αναισθησιολόγο είχε δηλώσει:

«Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον; Δεν έχει σημασία μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα».

Η δήλωση του ποινικολόγου προκάλεσε την αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία απαίτησε ο κ. Κούγιας να ζητήσει άμεσα συγνώμη και παράλληλα ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών «να πράξει τα δέοντα» αν ο κ. Κούγιας δεν ζητήσει συγγνώμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News