Συνελήφθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 44χρονος Ισραηλινός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Ελλάδα
Συνελήφθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 44χρονος Ισραηλινός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 44χρονος αναζητείται από τις Ελβετικές Αρχές ως κατηγορούμενο μέλος εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούταν σε διαδικτυακές επενδυτικές απάτες σε βάρος πολιτών

Συνελήφθη, την περασμένη Τρίτη (2/5) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας τoυ Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ένας 44χρονος Ισραηλινός για τον οποίο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη μέσω υπολογιστή.

Ειδικότερα, ο 44χρονος αναζητείται από τις Ελβετικές Αρχές ως κατηγορούμενο μέλος εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούταν σε διαδικτυακές επενδυτικές απάτες σε βάρος πολιτών κυρίως εντός Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επιτήδειοι δελέαζαν τους πολίτες με την υπόσχεση απόκτησης μεγάλων κερδών στο πεδίο των εναλλακτικών επενδύσεων. Οι πολίτες αρχικά επένδυαν συνήθως μικροποσά και η εν λόγω επένδυση απέφερε κέρδη. Έπειτα συνέχιζαν τις επενδύσεις συνήθως με μεγαλύτερα ποσά, οι επιστροφές των οποίων δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Το εγκληματικό κύκλωμα φέρεται ότι ίδρυσε εταιρεία με έδρα το Κίεβο, η οποία λειτουργούσε ως κάλυψη σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά που επένδυαν τα θύματα στις πλατφόρμες τους.

Αφού επιτυγχάνονταν η συγκάλυψη της προέλευσης των χρημάτων στο ανωτέρω δίκτυο, «ξέπλεναν» τα ποσά με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News