Καταγγελίες ότι βάζει πιτ μπουλ να σκοτώνει γάτες - «Είναι άδικο να την πληρώσω εγώ», λέει ο ιδιοκτήτης του σκύλου (vid)

Ελλάδα
Καταγγελίες ότι βάζει πιτ μπουλ να σκοτώνει γάτες - «Είναι άδικο να την πληρώσω εγώ», λέει ο ιδιοκτήτης του σκύλου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με κατοίκους του Βύρωνα, ο 27χρονος την περασμένη εβδομάδα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στο πάρκο της Ανάληψης και μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και περαστικών, ο σκύλος του κατακρεούργησε μία αδέσποτη γάτα - Ο ίδιος θεωρεί πως έχει πέσει θύμα πλεκτάνης και πως ο σκύλος του έχει εντοπίσει γάτες που ήταν ήδη νεκρές χωρίς να τις έχει σκοτώσει εκείνος

Διαψεύδει τις καταγγελίες που τον θέλουν να κυκλοφορεί με τον σκύλο του και να τον αφήνει να σκοτώσει γάτες, ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ στο Βύρωνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μαρτυρίες ανθρώπων της γειτονιάς, ο συγκεκριμένος άνδρας κυκλοφορεί με τον σκύλο του σε πάρκα στον Βύρωνα και του δίνει το σύνθημα για να σκοτώσει απροκάλυπτα την πρώτη γάτα που θα βρει και μάλιστα, συχνά μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων και παιδιών.

«Για πάμε να δούμε λίγο τον σκύλο τον εκτελεστή Μάρλεϊ. Τι λένε για εσένα αντράκο μου; Που είσαι τόσο κούκλος και όμορφος και χαμογελάς κιόλας;» ακούγεται να λέει ο ιδιοκτήτης του σκύλου σε βίντεο που απεικονίζεται το πιτ μπουλ.

Σύμφωνα με κατοίκους του Βύρωνα, ο 27χρονος την περασμένη εβδομάδα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στο πάρκο της Ανάληψης και μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και περαστικών, ο σκύλος του κατακρεούργησε μία αδέσποτη γάτα. Ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ, δίνει την δική του εκδοχή, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

«Είπαν ότι βάζω τον σκύλο μου και σκοτώνει τις γάτες και χαίρομαι με αυτό, ότι τις κρεμάω στα δέντρα. Είναι άδικο να την πληρώσω εγώ, να βρούμε αυτόν που το κάνει όλοι μαζί», δήλωσε ο ίδιος στο Mega.

«Μου πετάχτηκε μία γάτα εκεί που ήταν οι θάμνοι στο πάρκο και αυτή η κυρία που δέχτηκε επίθεση και λέει ότι είναι δική της η γάτα με έβγαλε φωτογραφία, την ανέβασε στο Facebook και από εκεί ξεκίνησε όλο. Με γάτες είχα 2-3 περιστατικά όπως και αυτό. Όπως όλοι μας που έχουμε μεγάλα σκυλιά έχουμε τέτοια περιστατικά», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ.

//--> //-->

Ιδιοκτήτης πίτμπουλ: “Τον έχω εκπαιδεύσει για να ηρεμήσει”

Οι περιγραφές των ανθρώπων που ήταν μπροστά σε περιστατικά και είδαν ένα πιτ μπουλ να κατασπαράζει γάτες παρουσία του αφεντικού του περιγράφουν έναν άντρα που κρατούσε τον σκύλο του με διπλό σκοινί για να αφήνει την μία άκρη και το κατοικίδιό του να ελευθερώνεται εύκολα όταν δει μπροστά του γάτα και να επιτίθεται.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης του πίτμπουλ απαντάει: «Κάτι άκουσα για ένα διπλό σκοινί, το έχω για περισσότερη ασφάλεια γιατί είναι πολύ δυνατός και θέλω να έχω την ασφάλεια ότι δεν θα μου φύγει».

Και συνεχίζει ο καταγγέλλων: «Υπάρχουν άτομα τα οποία μου έχουν αποστείλει προσωπικά μηνύματα στα οποία εξιστορούν περιστατικά στα οποία τα ίδια τα άτομα αυτά που έχουν αποστείλει σε εμένα τα προσωπικά μηνύματα ήταν παρόντα σε περιστατικά πρωτοφανούς, βάρβαρης, στυγνής, απάνθρωπης κακοποίησης και δολοφονίας αδέσποτων γατιών».

Ο ίδιος θεωρεί πως έχει πέσει θύμα πλεκτάνης και πως ο σκύλος του έχει εντοπίσει γάτες που ήταν ήδη νεκρές χωρίς να τις έχει σκοτώσει εκείνος.

Με τον ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ να λέει: «Όταν ξεκίνησα και πήγαινα τον σκύλο μου βόλτα στο πάρκο Καισαριανής στο σκοπευτήριο ένα βράδυ ήταν αργά που είχα τελειώσει από τη δουλειά, είχε μυριστεί ο σκύλος μου και έπεσε κάτω και τριβόταν. Με πήρε μία άσχημη μυρωδιά και κατάλαβα ότι ήταν κάτι ψόφιο και ανάβω τον φακό και βλέπω μία λιωμένη γάτα. Τραβάω τον σκύλο μου, συνεχίζω την βόλτα μου και βρίσκω και άλλη γάτα ψόφια».

Από την άλλη ο καταγγέλλων είπε: «Κανένας άνθρωπος δεν είναι σε τέτοιο βαθμό διεστραμμένος ώστε στα πλαίσια μίας διευρυμένης συνωμοσίας να βρεθούν δεκάδες άνθρωποι να κατηγορούν κάποιον για φρικτές, κτηνώδεις και μη συνάδουσες με την ανθρώπινη φύση συμπεριφορές».

Όσο κάτοικοι του Βύρωνα και της Καισαριανής ισχυρίζονται πως ο 27χρονος εκπαιδεύει τον σκύλο του αποκλειστικά και μόνο για να σκοτώνει γάτες, ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ λέει πως του έχει μάθει να συμβιώνει αρμονικά με αυτές.

«Με τις γάτες όταν ήταν μικρότερος ήταν λίγο πιο εξαγριωμένος. Όσο μεγαλώνει έχει ηρεμήσει, δηλαδή τώρα μπορεί να περάσει γάτα και να μην δώσει καμία σημασία. Τον έχω εκπαιδεύσει για να ηρεμήσει. Είναι πολύ προστατευτικό σκυλί, πολύ καλός με τον κόσμο. Είναι πολύ φιλικός», σημείωσε.

«Τον πρώτο καιρό που είχα πάει στην Καισαριανή έβρισκα ψόφιες γάτες. Η κυρία που με είδε στο πάρκο Ανάληψης έχει δίκιο για το περιστατικό», σχολίασε αρχικά.

Και περιέγραψε σχετικά με το εν λόγω περιστατικό: «Όταν πήγα στο πάρκο ακούω την κυρία να μου φωνάζει και να μου λέει ότι εσύ είσαι που πνίγει τις γάτες με το πιτ μπουλ κι αφαιρέθηκα, και γύρισε το σκυλί μου κι άρπαξε την γάτα και πέθανε. Δεν μου άρεσε κι εμένα αυτό που έγινε. Να δεχθώ τις συνέπειες για αυτό που έχει γίνει».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Ήταν μία άτυχη στιγμή. Ο κόσμος όταν βλέπει μεγαλόσωμο σκυλί φοβάται και για αυτό έχω διπλό λουρί. Την γάτα που σκότωσε ο σκύλος μου την πήρα και την πήγα στο κάδο. Στα 5  – 10 μέτρα ήταν ένα ζευγάρι που προσπάθησε να με βοηθήσει, αλλά φοβήθηκαν γιατί ήταν εξαγριωμένος ο σκύλος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News