default-image

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τα μισόλογα, τα κινητά και το λευκό φορτηγάκι που «έκαψαν» τους δράστες - Πού κινούνται οι έρευνες

Ελλάδα
Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τα μισόλογα, τα κινητά και το λευκό φορτηγάκι που «έκαψαν» τους δράστες - Πού κινούνται οι έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δράστες που όπως αποκαλύφθηκε έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν είχαν επιχειρήσει να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο μια μέρα πριν όμως το γεγονός πως ο ίδιος έφυγε νωρίτερα από την εργασία τους άλλαξε τα σχέδια - Απολογούνται την Τετάρτη

 

Με συντεταγμένα βήματα και πολλή προσοχή συνεχίζουν οι έρευνες των αρχών προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μετά και τις δύο συλλήψεις τις οποίες ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Οι δύο συλληφθέντες που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη για να απολογηθούν, είναι ένας 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο. Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη τους αναλύοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και συλλέγοντας μαρτυρίες.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.  Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

«Oι δύο ημεδαποί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου 2021» είπε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν σαραντάχρονο και έναν σαραντάχρονο που έχουν μεταξύ τους συγγενική σχέση.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, έχουν πλήρη εικόνα για το τι έχει συμβεί και εκτιμούν ότι υπήρξε σύμπραξη μεγάλων ονομάτων του οργανωμένου εγκλήματος που για δικούς τους λόγους ο καθένας ήθελαν να σβήσουν από τον χάρτη τον αστυνομικό συντάκτη. Έτσι, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η έρευνα έχει περάσει πλέον στη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης κατά την οποία, έχει συνταχθεί μια λίστα ονομάτων - υπόπτων τα οποία ερευνώνται ένας- ένας και αποκλείονται για να καταλήξουν οι αρχές στους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με το protothema.gr.

Αυτό είναι το λευκό βαν που «πρόδωσε» τους  εκτελεστές

Αυτό είναι το λευκό βαν που πρόδωσε τους δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Είναι χαρακτηριστικό πως 15 ημέρες πριν τη σύλληψη τους, οι δύο κατηγορούμενοι που είναι αδέρφια, είχαν κληθεί από την Ασφάλεια, να δώσουν εξηγήσεις για το πως βρέθηκε το βαν της εταιρείας καθαρισμού στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή, λέγοντας ότι και τις δυο ημέρες, παραμονή και ανήμερα, της δολοφονίας Καραϊβάζ, το βαν βρισκόταν έξω από το σπίτι του από … σύμπτωση.

Να σημειωθεί ότι το βαν και μια άλλη μηχανή, παρατηρήθηκαν σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής και την προηγούμενη ημέρα να κινούνται σε ίδιους χρόνους και τόπους. Όπως προέκυψε, η ως άνω εταιρεία εδρεύει στην περιοχή της Νίκαιας, τυγχάνει ιδιοκτησίας γυναίκας υπηκόου Αλβανίας, σύντροφος της οποίας είναι ο 48χρονος.

Πού κινούνται οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, στο πρόσωπο που φέρεται να είναι ο εντολέας της εκτέλεσης Καραϊβάζ, φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών και πλέον το μόνο που μένει για να ολοκληρωθει το παζλ ειναι κάποια στοιχεία που απαιτούνται για να δέσουν την υπόθεση και να σταλεί η δικογραφία στον εισαγγελέα.

Όλα δείχνουν οτι το σχέδιο εξόντωσης του δημοσιογράφου γνώριζαν και σχεδίασαν πέντε άτομα. Ο ηθικός αυτουργός, οι δυο συλληφθέντες και δυο ακομη άτομα, τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στη δικογραφία που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών. Πρόκειται για άτομα με πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν που είχαν σχέση μεταξύ τους και για αυτό, οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσω ειδικών υπολογιστικών προγραμμάτων να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις και τις κλήσεις των τηλεφώνων τους ολο αυτό το χρονικό διαστημα και δεν αποκλειουν η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης Καραιβάζ να οδηγησει στη διαλεύκανση και άλλων συμβολαίων θανάτου.

Πακιστανικά τηλέφωνα και νέα ονόματα

Τα αδρανοποιημένα κινητά, η αγορά δυο «Πακιστανικών» συσκευών απο κατάστημα στους Αμπελόκηπους φίλου της ομάδας, ένα τηλεφώνημα λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ από πρόσωπο που αναφέρεται στη δικογραφία προς τα δυο αδέρφια που συνελήφθησαν, συνθέτουν το μωσαϊκό των στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με βίντεο που δείχνει 300 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας να αποβιβάζεται από το σκούτερ Beverly και να ανεβαίνει στο λευκό βαν Fiat, ο συνεπιβάτης - εκτελεστής οδήγησαν τους αναλυτές του Ανθρωποκτονιών να στείλουν τη δικογραφία στη δικαιοσύνη για ακολουθήσουν εντάλματα σύλληψης. Μάλιστα, 15 ημέρες πριν τη σύλληψη τους, τα δυο αδέρφια, είχαν κληθεί από την Ασφάλεια, να δώσουν εξηγήσεις για το πως βρέθηκε το βαν της εταιρείας καθαρισμού στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή, λέγοντας ότι και τις δυο ημέρες, παραμονή και ανήμερα, της δολοφονίας Καραϊβάζ, το βαν βρισκόταν έξω από το σπίτι του από … σύμπτωση.

Στην εμπεριστατωμένη δικογραφία που συνέταξαν οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας, γίνεται αναφορά και σε ακόμη τρία ονόματα. Πρόκειται για δυο άτομα που αγόρασαν τα πακιστανικά κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την ενδοσυνεννόηση και ένας παλιός γνώριμος των αρχών που χαρακτηρίζεται ως μεγάλο όνομα στο χώρο της νύχτας. «Από την επισταμένη - συνδυαστική παρατήρηση και ανάλυση του συνόλου του οπτικού υλικού, προέκυψε ότι, οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό, υλοποίηση της πράξης και την απρόσκοπτη διαφυγή τους από το σημείο ανθρωποκτονίας, τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου «SCOOTER», μάρκας PIAGGIO μοντέλου BEVERLY 350 μαύρου χρώματος.

Παρατηρήθηκε δε, η παρουσία ενός Ι.Χ.Φ. τύπου «βαν» λευκού χρώματος με την επιγραφή, μεταξύ άλλων (αναφέρεται στην επωνυμία της εταιρείας). Να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω δύο οχήματα, ήτοι το BEVERLY που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας, αλλά και το βαν παρατηρήθηκαν σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής και την προηγούμενη ημέρα να κινούνται σε ίδιους χρόνους και τόπους. Όπως προέκυψε, η ως άνω εταιρεία εδρεύει στην περιοχή της Νίκαιας, τυγχάνει ιδιοκτησίας γυναίκας υπηκόου Αλβανίας, σύντροφος της οποίας είναι ο 48χρονος.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης σε συνδυασμό με την ανάλυση του τόπου εγκλήματος, ως πηγή πληροφοριών που αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά των δραστών για την κατάταξη – ταξινόμηση της ανθρωποκτονίας, εκτιμήθηκε ότι το κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η οριζόμενη στη βιβλιογραφία «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονία.

Προσπαθούσε να «χτίσει» άλλοθι ο 40χρονος

Την ίδια ώρα, ο διάλογος του 40χρονου, με συγγενή του, είναι αποκαλυπτικός. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί το βαν βρέθηκε στον Άλιμο -όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος- και να δημιουργήσει άλλοθι επειδή ξέρει ότι παρακολουθείται με τον αδελφό του.

Ο διάλογος

40χρονος: Μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Συγγενής: Στον Άλιμο;

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Συγγενής: Άλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Άλιμο δεν έχει.

40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Συγγενής: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι όχι όχι.

Είχαν επιχειρήσει μία μέρα πριν

Εν τω μεταξύ, μία μέρα πριν από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται πως οι δολοφόνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές και ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία κατά την επίσημη παρουσίαση με αφορμή τις δύο συλλήψεις που ανακοινώθηκαν χθες, είχαν προσπαθήσει να τον εκτελέσουν, ωστόσο το γεγονός πως ο ίδιος έφυγε νωρίτερα από την εργασία τους, άλλαξε τον προγραμματισμό με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το σχέδιο.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν. Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

«Oι δύο ημεδαποί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου 2021» είπε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν σαραντάχρονο και έναν σαραντάχρονο που έχουν μεταξύ τους συγγενική σχέση.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση.

«Ήρθε στο μυαλό μου η σκηνή που αντίκρισα κάτω από το σπίτι» λέει η σύζυγός του δημοσιογράφου

«Ήταν μια ανακούφιση και μαζί και μια βαθιά θλίψη», με αυτά τα λόγια η Στάθα Αλεξανδροπούλου περιέγραψε τα συναισθήματά της μετά τις εξελίξεις για τη δολοφονία του συζύγου της, και τη σύλληψη των δύο αδελφών 40-48 ετών.

«Ήταν μαζί και μια βαθιά θλίψη, λόγω του γεγονότος ότι ήρθε στο μυαλό μου εκείνη η σκηνή που αντίκρισα, όταν κατέβηκα κάτω από το σπίτι με τον Γιώργο πεσμένο αιμόφυρτο. Ανακούφιση γιατί αρχίζει να δικαιώνεται ο Γιώργος, η ψυχή του δηλαδή», τόνισε η σύζυγος του δημοσιογράφου στον ANT1.

Για τη σύλληψη των δύο ανδρών υπογράμμισε ότι: «Ενημερώθηκα από τους Έλληνες αξιωματικούς ότι θα φτάσουμε στους δράστες. Οι αστυνομικοί το θεωρούσαν θέμα τιμής να πιαστούν οι δράστες της δολοφονίας».

Τέλος, δεν θα ξεχάσει ποτέ όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 λίγα δευτερόλεπτα μετά την άγρια δολοφονία του συζύγου της: «Με ενημέρωσε η συγκάτοικος από κάτω ότι κάτι έχει γίνει στη γωνία του σπιτιού και ταυτόχρονα με πήρε ένας πολύ καλός φίλος δημοσιογράφος και με ρώτησε αν είμαστε καλά και αν ο Γιώργος είναι καλά. Κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News