Ξυλοδαρμός 11χρονου σε σχολείο: «Το παιδί είναι σε σοκ - Το χτυπούσαν πολλά άτομα με μεγάλη μανία» λέει συγγενής του

Ελλάδα
Ξυλοδαρμός 11χρονου σε σχολείο: «Το παιδί είναι σε σοκ - Το χτυπούσαν πολλά άτομα με μεγάλη μανία» λέει συγγενής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στενό συγγενικό πρόσωπο του παιδιού αναφέρθηκε στην επίθεση, δηλώνοντας πως ο 11χρονος είναι ακόμα φοβισμένος και σε κατάσταση σοκ από τα όσα έζησε

Παγωμένοι παραμένουν οι συγγενείς του 11χρονου που δέχτηκε άγρια επίθεση από συμμαθητές τους, οι οποίοι τον κλώτσησαν σε όλο του το σώμα, μέσα σε δημοτικό σχολείο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Πατήσια.

Στενό συγγενικό πρόσωπο του παιδιού αναφέρθηκε στην επίθεση, δηλώνοντας πως ο 11χρονος είναι ακόμα φοβισμένος και σε κατάσταση σοκ από τα όσα έζησε.

«Τον χτυπούσαν με μεγάλη μανία. Όταν το έμαθα φοβήθηκα για τα χειρότερα. Το παιδί είναι φοβισμένο και σοκαρισμένο», μας είπε χαρακτηριστικά.

«Μου επιτέθηκαν για το ποδόσφαιρο και με χτύπησαν με κλωτσιές σε όλο μου το σώμα. Ήταν τουλάχιστον τέσσερα άτομα που έκαναν την επίθεση. Δεν θυμάμαι κάτι παραπάνω», υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές ο ανήλικος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, καθώς έχει δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Ο 11χρονος είπε στους αστυνομικούς πως ο τσακωμός μεταξύ των ανηλίκων ξεκίνησε για το πού θα παίξουν ποδόσφαιρο τα παιδιά της 5ης και της 6ης Δημοτικού. «Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε πρώιμο στάδιο. Πήραν κατάθεση μόνο από τον ανήλικο. Η μητέρα θα δώσει κατάθεση από την Τρίτη και μετά. Την Τετάρτη έλειπε η δασκάλα τους και χώρισαν τους μαθητές της πέμπτης δημοτικού και τους έβαλαν στα δυο τμήματα της έκτης. Την τελευταία ώρα έβγαλαν τα παιδιά έξω να παίξουν. Εκεί υπήρχε διαφωνία για το πού θα παίξει ποδόσφαιρο η κάθε τάξη. Τα πιο μικρά της πέμπτης έπιασαν έναν χώρο στο υπόστεγο. Κάποια παιδιά της έκτης ήθελαν να παίξουν εκεί και άρχισαν να τσακώνονται. Του έριξαν μπουνιά, έπεσε κάτω και από εκεί και πέρα άρχισαν να τον χτυπάνε τουλάχιστον τέσσερα παιδιά», δήλωσε η Ζαχαρούλα Φραντζή, δικηγόρος που εκπροσωπεί την μητέρα του άτυχου παιδιού.

Η έρευνα της αστυνομίας θα συνεχιστεί, με την μητέρα του 11χρονου να κινείται ήδη νομικά για την επίθεση, που δέχτηκε ο γιος της.

H ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 101ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωσης από τους γονείς, καθώς και από τη Διεύθυνση του Σχολείου, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου την Τετάρτη 26/4 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή. Πρωταρχικός σκοπός είναι η υποστήριξη και η ασφάλεια των παιδιών μας, η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και η πρόληψη περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική ακεραιότητα, όπως έχουμε επανειλημμένως επισημάνει με δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται με σεβασμό στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και ΜΜΕ στην είσοδο του σχολείου. Καλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα που δημοσιοποιούν και να αποχωρήσουν από τον χώρο του σχολείου. Επιπλέον, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να υπερασπίσουν τα παιδιά μας από τη δημόσια έκθεση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News