Μήνυση - σοκ για το bullying κατά ανήλικης από συμμαθήτριές της στον Εύοσμο

Ελλάδα
Μήνυση - σοκ για το bullying κατά ανήλικης από συμμαθήτριές της στον Εύοσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το enikos.gr που δημοσιεύει την περιγραφή-σοκ που κάνουν οι γονείς του άτυχου κοριτσιού, το οποίο, όπως καταγγέλλουν έζησε τον απόλυτο τρόμο, όταν δέχτηκε τα χτυπήματα από τη συμμαθήτριά της. «Την χτύπησαν στο κεφάλι με μπουνιές και κλωτσιές», ανέφεραν οι γονείς της.

Μήνυση κατά της ανήλικης μαθήτριας που επιτέθηκε στην κόρη τους στον Εύοσμο, με άλλες συμμαθήτριες να βιντεοσκοπούν το περιστατικό, κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού που δέχτηκε άγρια επίθεση πριν από λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το enikos.gr που δημοσιεύει την περιγραφή-σοκ που κάνουν οι γονείς του άτυχου κοριτσιού, το οποίο, όπως καταγγέλλουν έζησε τον απόλυτο τρόμο, όταν δέχτηκε τα χτυπήματα από τη συμμαθήτριά της. «Την χτύπησαν στο κεφάλι με μπουνιές και κλωτσιές», ανέφεραν οι γονείς της.

«Δυστυχώς η ομαλή σχολική ζωή της κόρης μας διαταράχθηκε σφοδρά τη φετινή σχολική χρονιά, έπειτα από αλλεπάλληλα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που έλαβαν χώρα και τα οποία θα αναφερθούμε ευθύς αμέσως. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η κόρη μας να έχει υποστεί ισχυρό σοκ, να έχει κλονιστεί ψυχολογικά και να φοβάται να κυκλοφορήσει ελεύθερα σε ορισμένες περιοχές του Δήμιου Ευόσμου- Κορδελιού αλλά και να εμπιστευτεί του συνομηλίκους της», ανέφεραν αρχικά στη μήνυσή που κατέθεσαν οι γονείς, οι οποίοι περιέγραψαν ότι:

«Ειδικότερα, η θυγατέρα μας γνωρίστηκε με την α’ εγκαλούμενη όταν φοιτούσε στη Β Γυμνασίου. Η σχέση τους ήταν απόλυτα τυπική λέγοντας μία καλημέρα σε τυχαίες συναντήσεις στην περιοχή του Ευόσμου. Το κλίμα αυτό άλλαξε άρδην στις αρχές της Γ’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν και η κόρη μας συναντήθηκε τυχαία έξωθεν του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου στον πεζόδρομο με την α’ εγκαλούμενη, η οποία απευθυνόμενη στην κόρη μας είπε «άντε μωρή πατσαβούρα φύγε από εδώ» και «μην πας και πεις τίποτα στη μάνα σου, γιατί εγώ έχω καλό δικηγόρο», σπρώχνοντάς την ταυτόχρονα στον ώμο. Το συμβάν διέκοψαν έτεροι παρευρισκόμενοι ανήλικοι που υπερασπίστηκαν την κόρη μας και η ένταση αποκλιμακώθηκε».

«Έλα λίγο πίσω από το Δημαρχείο»

Όπως εξήγησαν ύστερα από λίγο καιρό και συγκεκριμένα «στις αρχές Οκτωβρίου του έτους 2022 έλαβε χώρα το κάτωθι συμβάν. Η κόρη μας ευρισκόταν έξωθεν του καταστήματος εστίασης πιτσαρία με την επωνυμία μαζί με την φίλη της…. Αίφνης, εμφανίστηκε η α’ εγκαλούμενη, η οποία είπε στην κόρη μας “έλα λίγο πίσω από το Δημαρχείο” και την τραβούσε με βία αρπάζοντάς την από το χέρι προκειμένου η θυγατέρα μας να αναγκαστεί να την ακολουθήσει. Ταυτόχρονα, έτερα άτομα από την παρέα της α’ εγκαλούμενης περί έξι με επτά παρείχαν συνδρομή με κάθε τρόπο στην α εγκαλούμενη, ενδεικτικά με ιαχές, γέλια, υποτιμητικά και φράσεις όπως “τράβα την, τράβα την”΄, ενισχύοντας ψυχολογικά τη δράστιδα να συνεχίσει τις παράνομες ενέργειές της. Παρά τις αντιδράσεις της κόρης μας και τις παρακλήσεις να την αφήσει ήσυχη, αλλά και της παριστάμενης φίλης της… η οποία φώναζε άσε το κορίτσι, αφού δεν θέλει να έρθει μαζί σου και προσπαθούσε να απομακρύνει το χέρι της α εγκαλούμενη από το σώμα της κόρης μας, εκείνη δεν σταμάτησε την προσπάθειά της και εν τέλει κατόρθωσε να σύρει δια της βίας την κόρη μας και να την οδηγήσει όπισθεν του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου. Εν τω μεταξύ η φίλη της κόρης μας αποχώρησε τρέχοντας από το σημείο, φοβούμενη ότι θα βιαιοπραγήσουν και εναντίον της. Εκεί, αφού η κόρη μας περικυκλώθηκε από έτερα άτομα, ως επί το πλείστον κορίτσια, τουλάχιστον έξι με επτά στον αριθμό και αφού είχε ήδη τρομοκρατηθεί από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή πεπραγμένα, η α εγκαλούμενη πλησίασε και κόλλησε το πρόσωπό της, στο πρόσωπο της κόρης μας, η οποία είχε μείνει παγωμένη από τον φόβο και ακίνητη, έχοντας τα χέρια σταυρωμένα μπροστά της, εκλιπαρώντας να την αφήσουν ήσυχη, φοβούμενη για τη συνέχεια του συμβάντος και για την ίδια της τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα».

«Την έσωσε ένας γείτονας»

Οι ανήλικες έφτασαν στο σημείο να τραβήξουν και βίντεο από την άγρια επίθεση: «Αίφνης, η α εγκαλούμενη την τράβηξε απότομα από τα μαλλιά΄ και ενώ η θυγατέρα μας είχε πάθει ήδη ταχυπαλμία, έκλαιγε και τσίριζε εκλιπαρώντας να την αφήσει στη συνέχεια την έριξε στο δάπεδο με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στα πόδια της και συγκεκριμένα να υποστεί κατάγματα και στα δύο γόνατά της και την χτύπησε στο κεφάλι με μπουνιές και λακτίσματα, ενώ όση ώρα διαδραματίζονταν τα ανωτέρω, έτερο κορίτσι από την παρέα της δράστιδος, βιντεοσκοπούσε το περιστατικό και στη συνέχεια ανήρτησε αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης TikTok και Instagram από κοινού με την α’ εγκαλούμενη, διαπομπεύοντας έτσι την κόρη μας στο ευρύ κοινό του κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πάντως σε ανυπολόγιστο αριθμό ατόμων, οπωσδήποτε όμως σε άτομα γνωστά στην κόρη μας, κατοίκους του Δήμου Ευόσμου και συμμαθητές της. Τον εφιάλτη της κόρης μας διέκοψε ένας γείτονας, κάτοικος της περιοχής, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζουμε αλλά τον ευγνωμονούμε για τη σωτήρια παρέμβασή του».

H επιστολή της μητέρας

H μητέρα της 15χρονης σε χειρόγραφο σημείωμα που απέστειλε στη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περιέγραψε πως η κόρη της έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού δύο φορές και πέφτει διαρκώς θύμα bullying από συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η μητέρα έχει ενημερώσει το σχολείο αναφέροντας ότι το παιδί έχει υποστεί στο παρελθόν κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών στην τσάντα της και συνεχείς απειλές. «Παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις μου ότι πέφτει θύμα, αδιαφορείτε».

«Παρόλες τις επανειλημμένες προφορικές μου ενημερώσεις αδιαφορείτε για τις συστηματικές ενέργειες byllying (εκφοβισμούς) στο βαθμό που θα έπρεπε και το ζήτημα ολοένα και χειροτερεύει με σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στο παιδί. Το παιδί έχει υποστεί κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών μέσα στην τσάντα και συνεχείς απειλές. Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος με την αρμόζουσα προσοχή για να ξαναρχίσει το παιδί να μην φοβάται και να θέλει να πάει στο σχολείο», υποστηρίζει η μητέρα της 15χρονης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χατζάκος αναφέρει πως το κορίτσι που δέχτηκε την επίθεση είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβάται μήπως επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News