Αλέξης Γεωργούλης: Νέα επιστολή για την άρση της ασυλίας του

Ελλάδα
Αλέξης Γεωργούλης: Νέα επιστολή για την άρση της ασυλίας του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο αίτημα, το τρίτο στη σειρά, από τον Αλέξη Γεωργούλη για την επίσπευση της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του

Μία ακόμη επιστολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του έστειλε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επιστολή του Έλληνα ευρωβουλευτή, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

Στην τρίτη του επιστολή ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Παράλληλα ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με τη σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου για το ζήτημα, ωστόσο υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από τη Δευτέρα (24/4) ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, που επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News