Δίκη Άλκη: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, τώρα είναι αργά»

Ελλάδα
Δίκη Άλκη: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, τώρα είναι αργά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώτος κατηγορούμενος που απολογείται σήμερα είναι ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί κλειδιά από κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, όπου λίγα 24ωρα μετά το φονικό έγινε αστυνομική έφοδος και βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων

Έπειτα από τρεις μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 25 συνεδριάσεις, διάστημα κατά το οποίο εξετάστηκαν περισσότεροι από 65 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, άνοιξε λίγο πριν από τις 11 σήμερα Τρίτη το πρωί ο κύκλος των απολογιών των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία, με οπαδικά κίνητρα, του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης απολογείται πρώτος ο 24χρονος, η σύλληψη του οποίου προηγήθηκε χρονικά έναντι των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της πολύκροτης υπόθεσης. Πρόκειται για τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί κλειδιά από κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, όπου λίγα 24ωρα μετά το φονικό έγινε αστυνομική έφοδος και βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων. Από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο είχαν ξεκινήσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 12 κατηγορούμενοι, για να κινηθούν με τρία οχήματα προς τη Χαριλάου εκδηλώνοντας την άγρια επίθεση.

«Μέρες σκέφτομαι να πω τα γεγονότα όπως είναι χωρίς να στενοχωρήσω κανέναν. Θέλω να ζητήσω μία συγγνώμη για τη συμμετοχή σε αυτή την τραγική ιστορία που κόστισε τη ζωή στον Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να τα έκανα όλα αλλιώς, να μην βρεθώ σε ομάδες και συνδέσμους, αλλά είναι αργά», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 24χρονος κατηγορούμενος στην αρχή της απολογίας του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News