Κερατσίνι: Πήγαν μικρό αμνό για σφαγή σε εκκλησία, για να τον ψήσουν εκεί - Σώθηκε την τελευταία στιγμή (vid)

Ελλάδα
Κερατσίνι: Πήγαν μικρό αμνό για σφαγή σε εκκλησία, για να τον ψήσουν εκεί - Σώθηκε την τελευταία στιγμή (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακτιβίστρια ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και απομάκρυνε το ζώο

«Άγνωστοι», ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, μετέφεραν στο προαύλιο ιερού ναού μικρό αρνάκι ως τάμα, την ώρα που είχαν ανάψει φωτιές και ψησταριές και από τα μεγάφωνα της εκκλησίας ακουγόταν η Θεία Λειτουργία.

Στόχος, όπως λένε οι πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ήταν να το σφάξουν και να το ψήσουν εκεί. Ευτυχώς, η θυσία του μικρού αμνού απετράπη την τελευταία στιγμή, έπειτα από παρέμβαση της ακτιβίστριας κυρίας Σταματίνας Σταματάκου, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Μάλιστα, η διοικητής του Τμήματος Κερατσινίου μετέβη στον ιερό ναό, απομάκρυνε το ζώο και παρέμεινε μαζί του μέχρι να παραληφθεί από «pet taxi», για να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι Αρχές ζήτησαν από τον ιερέα και πολίτες να τους υποδείξουν τους ανθρώπους που έφεραν το αρνάκι ως τάμα, για να εντοπιστούν και να συλληφθούν, πλην όμως κανένας δεν θυμόταν, ενώ, όπως είπαν, δεν ετοιμαζόταν σφαγή, αλλά μετά τη λειτουργία θα το έπαιρνε ένας βοσκός -κάτι το οποίο δεν φάνηκε να πείθει τους αστυνομικούς.

Η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου στο Facebook έχει ως εξής:

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει τόσο λάθος στην κοινωνία μας ώστε να υπάρχουν ακόμα οικογένειες που πηγαίνουν ως τάμα σε εκκλησίες ζωντανά ζώα για σφαγή. Δεν ξέρω ποιος θεός είναι αυτός που χρειάζεται θυσίες. Να ανάβουν φωτιές και ψησταριές δίπλα του ενώ το ζώο βελάζει τρομοκρατημένο κι από μέσα ακούγεται η λειτουργία… Ξέρω όμως ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται σωστά. Για δεύτερη φορά με τον νόμο 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς κατάσχεται παραγωγικό ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1 και εφόσον το άρθρο 24 για την κακοποίηση και τον φόνο ζώου αφορά κάθε είδους ζώο. Ένας νόμος πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για όλα τα ζώα. Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Ζώων με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Καμπούρη για ακόμη μία φορά σήμερα επέδειξε αστραπιαία ανταλλακτικά και έχουμε ακόμη μία διάσωση ζώου κυριολεκτικά λίγο πριν το θάνατό του. Πρόκειται για μωρό αρνάκι που έφτασε σε εκκλησία στο Κερατσίνι, δέθηκε από το λαιμό στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είχαν ανάψει δίπλα του φωτιά και είχαν ψησταριές. Η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, κ. Γαλάνου, έσπευσε στο σημείο, κατάσχεσε η ίδια το ζώο και παρέμεινε μαζί του στο σημείο μέχρι να φτάσει το πετ ταξί για να το παραλάβει. Η κ. Γαλάνου ενημέρωσε τόσο τον επίτροπο όσο και τον ιερέα ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για την οικογένεια που έφερε το ζώο και αν επαναληφθεί θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις προς όλους όσοι εμπλέκονται. Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο εξαιρετικός Εισαγγελέας Ζώων Πειραιά, Μαργαρίτης Κωστίμπας. Το μικράκι θα μεταφερθεί στον υπέροχο Νεκτάριο και το Athens Happy House και θα ψάξουμε υιοθεσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News