Υπόθεση Γεωργούλη: Αρνείται τις κατηγορίες - «Επιθυμεί να χυθεί φως», λένε οι δικηγόροι του

Ελλάδα
Υπόθεση Γεωργούλη: Αρνείται τις κατηγορίες - «Επιθυμεί να χυθεί φως», λένε οι δικηγόροι του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων του - «Ενημερώθηκε Μεγάλη Παρασκευή, ζήτησε άρση της ασυλίας του, τη Δευτέρα έγινε η ανακοίνωση» - «Δεν είχε καμία γνώση για την καταγγελία»

Τις κατηγορίες που τον βαραίνουν αρνείται ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του, λίγη ώρα μετά την πρώτη επίσημη και επώνυμη τοποθέτηση της  γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό και σωματική βλάβη.

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως ο πελάτης τους αρνείται επισήμως όλες τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί να χυθεί όλο το φως στην υπόθεσή του, ενώ θα συνεργαστεί με τις Αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News