Αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Ελλάδα
Αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση των βελγικών αρχών για κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. 

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρος μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή της και την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν εδώ και τέσσερις μήνες, συνοδεία δύο αυτοκινήτων.  Έξω από το σπίτι της βρίσκονται δημοσιογράφοι , που αναμένουν την άφιξή της.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Η κυρία Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου και αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Βάσει νόμου, η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Της έχει απαγορευτεί η εξόδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Μέ γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate.

Αποφυλάκιση δεν σημαίνει αθώωση

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο κατ΄οίκον περιορισμός σημαίνει συνέχιση της κράτησης. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται και όπως τονίζουν δεν κρίθηκε καμία αθωότητα, καθώς αυτή θα κριθεί όταν έρθει η ώρα της δίκης.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή υποστηρίζει ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», ανέφερε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως τόνισε, η Εύα Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

Σε δήλωσή της στην La Repubblica, η κυρία Καϊλή εξέφρασε την ανυπομονησία της να βρεθεί εκτός φυλακής και να περάσει την ημέρα με την κόρη της. «Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα τη βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News