Εκλογές 2023: Σεϊταρίδης, Σαργκάνης και Πομάσκι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

Ελλάδα
Εκλογές 2023: Σεϊταρίδης, Σαργκάνης και Πομάσκι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κόμματα ανακοινώνουν τους υποψήφιους των ψηφοδελτίων τους και από τον χώρο του αθλητισμού με τα ονόματα που ξεχωρίζουν να είναι αυτά του Γιούρκα Σεϊταρίδη, του Νίκου Σαργκάνη και του προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργου Πομάσκι

Οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Σε περίπτωση που χρειαστεί, αν δηλαδή δεν σχηματιστεί κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου με το σύστημα της Ενισχυμένης Αναλογικής. Τα κόμματα ανακοινώνουν τους υποψήφιους των ψηφοδελτίων τους και από τον χώρο του αθλητισμού με τα ονόματα που ξεχωρίζουν να είναι αυτά του Γιούρκα Σεϊταρίδη, του Νίκου Σαργκάνη και του προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργου Πομάσκι.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα το 2004 και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ιωαννίνων.

Στις εκλογές θα είναι υποψήφιος, όπως προαναφέρθηκε, και ο Νίκος Σαργκάνης το λεγόμενο «phantom» του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ήταν γνωστός ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, που θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. «Είμαι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που άρχισα να ψηφίζω, δεν είναι σημερινό, δεν έγινα Ολυμπιακός ξαφνικά και έτσι ξεκινήσαμε τις συζητήσεις μας όπου και τους είπα ότι εγώ δεν προορίζομαι για καριέρα, αλλά ό,τι μπορούμε να σώσουμε σε αυτό που λέγεται αθλητισμός, ας το κάνουμε», δήλωσε σχετικά ο κ. Σαργκάνης.

Ο Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος και έχει πανηγυρίσει αρκετά μετάλλια ως προπονητής του κορυφαίου αθλητή στο άλμα εις μήκος, Μίλτου Τεντόγλου, θα είναι υποψήφιος στον βόρειο τομέα με το ΚΚΕ. «Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού που βιώνουμε καθημερινά και σκεφτόμαστε τον αθλητισμό βλέποντας τις ανάγκες και σχεδιάζουμε τον πρωταθλητισμό, έχουμε πολύ διαφορετική γνώμη από αυτά που εκφράζονται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε σχετικά ο Γιώργος Πομάσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News