Τέμπη: Καταθέτουν 3 εν ενεργεία σταθμάρχες - «Ψάχνουν» και την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας (vid)

Ελλάδα
Τέμπη: Καταθέτουν 3 εν ενεργεία σταθμάρχες - «Ψάχνουν» και την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει κληθεί να καταθέσει και ο δικηγόρος των οικογενειών που με δημόσια καταγγελία έχει καταγγείλει την εταιρεία για απόπειρα εξαγοράς των θυμάτων

Στον εφέτη ανακριτή που εξετάζει την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών καταθέτουν σήμερα τρεις εν ενεργεία σταθμάρχες.

Συγκεκριμένα, σήμερα καταθέτουν ο σταθμάρχης που εκτελεί χρέη προϊσταμένου επιθεώρησης μετά την προφυλάκιση του προηγούμενου αλλά και δύο ακόμα εν ενεργεία σταθμάρχες, μια γυναίκα που είχε τη βραδινή βάρδια πριν την αναλάβει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης αλλά και ένας ακόμα σταθμάρχης του σταθμού της Λάρισας.

Με τις γνώσεις και την εμπειρία τους αναμένεται να φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση αυτή. Εξάλλου έχει κληθεί και ο δικηγόρος των οικογενειών που με δημόσια καταγγελία έχει καταγγείλει την εταιρεία για απόπειρα εξαγοράς των θυμάτων.

Και οι εμπειρογνώμονες και πραγματογνώμονες συνεχίζουν τη δουλειά τους ενώ το πόρισμα αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς συγγενών των θυμάτων

Απόπειρα εξαγοράς συγγενών θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών, από πλευράς της ιταλικής Hellenic Train, καταγγέλλει ο συνήγορος οικογενειών, Λουκάς Αποστολίδης.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση οικογενειών και θυμάτων ανέφερε σε δήλωσή του ότι σήμερα Μεγάλη Τρίτη (11/4) αναμένεται να ζητήσει επίσημα την επίσπευση των διαδικασιών και την απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο κύριος Αποστολίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο σεβασμός των νεκρών και των τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών απαιτεί ευαισθησία και προπαντός ανθρωπιά. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ανταλλακτική αξία. Ο πόνος και η θλίψη δεν εξαργυρώνονται. Ούτε αντιμετωπίζονται με κυνισμό. Πόσο μάλλον με αμοραλισμό. Όπως δυστυχώς φαίνεται να πράττει η διοίκηση της HELLENIC TRAIN. Στην προσπάθειά της να σκεπάσει τις ευθύνες της, καταφεύγει σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στη συναλλαγή και στην εξαγορά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών.

Η πρακτική της αποπνέει έλλειψη ήθους, είναι επαίσχυντη και άκρως προκλητική. Αγνοεί το στοιχειώδες: Ο θάνατος και οι πληγωμένες ζωές είναι οδύνη και πόνος. Η αντοχή της μνήμης στο χρόνο, σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αποποίηση των ευθυνών, όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο, είναι γνωστοί. Κατείχαν συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, για τις οποίες προκλητικά αδιαφόρησαν. Η ανευθυνότητα τους, η αμεριμνησία τους, η ανικανότητα τους, τους καθιστά υπόλογους. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι ζωτική προτεραιότητα. Το οφείλουμε στους νεκρούς και στους τραυματίες όλοι μας.

Οι θεσμοί της Πολιτείας και πρωτίστως η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, καλούνται να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία προκειμένου να γίνει ο αδιαπραγμάτευτος καταλογισμός ευθυνών και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Διαφορετικά θα είναι και αυτοί υπόλογοι σε ένα έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά και άλλους συνανθρώπους μας. Οι νέοι και οι νέες που χάθηκαν, μας υπενθυμίζουν διαρκώς την ανάγκη να σεβαστούμε τη μνήμη τους, εξοβελίζοντας την ανοχή την αδιαφορία ακόμη και τη λήθη».

//--> //-->

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News