Τραγωδία στα Τέμπη: Απόπειρα εξαγοράς συγγενών από την Hellenic Train, καταγγέλλουν οικογένειες θυμάτων

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Απόπειρα εξαγοράς συγγενών από την Hellenic Train, καταγγέλλουν οικογένειες θυμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δικηγόρο Λουκάς Αποστολίδης αναμένεται να ζητήσει αύριο την επίσπευση των διαδικασιών για την απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών

Για απόπειρα εξαγοράς συγγενών θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών, από πλευράς της ιταλικής Hellenic Train, καταγγέλλει ο συνήγορος οικογενειών, Λουκάς Αποστολίδης.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση οικογενειών και θυμάτων ανέφερε σε δήλωσή του ότι τη Μεγάλη Τρίτη (11/4) αναμένεται να ζητήσει επίσημα την επίσπευση των διαδικασιών και την απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο κύριος Αποστολίδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο σεβασμός των νεκρών και των τραυματιών, της τραγωδίας των Τεμπών απαιτεί ευαισθησία και προπαντός ανθρωπιά. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ανταλλακτική αξία. Ο πόνος και η θλίψη δεν εξαργυρώνονται. Ούτε αντιμετωπίζονται με κυνισμό. Πόσο μάλλον με αμοραλισμό. Όπως δυστυχώς φαίνεται να πράττει, η διοίκηση της HELLENIC TRAIN. Στην προσπάθειά της να σκεπάσει τις ευθύνες της, καταφεύγει σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στη συναλλαγή και στην εξαγορά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών. Η πρακτική της αποπνέει έλλειψη ήθους, είναι επαίσχυντη και άκρως προκλητική. Αγνοεί το στοιχειώδες: Ο θάνατος και οι πληγωμένες ζωές είναι οδύνη και πόνος. Η αντοχή της μνήμης στο χρόνο, σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αποποίηση των ευθυνών, όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο, είναι γνωστοί. Κατείχαν συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, για τις οποίες προκλητικά αδιαφόρησαν. Η ανευθυνότητα τους, η αμεριμνησία τους, η ανικανότητα τους, τους καθιστά υπόλογους. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι ζωτική προτεραιότητα. Το οφείλουμε στους νεκρούς και στους τραυματίες όλοι μας. Οι θεσμοί της Πολιτείας και πρωτίστως η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, καλούνται να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία προκειμένου να γίνει ο αδιαπραγμάτευτος καταλογισμός ευθυνών και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Διαφορετικά θα είναι και αυτοί υπόλογοι σε ένα έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά και άλλους συνανθρώπους μας. Οι νέοι και οι νέες που χάθηκαν, μας υπενθυμίζουν διαρκώς την ανάγκη να σεβαστούμε τη μνήμη τους, εξοβελίζοντας την ανοχή την αδιαφορία ακόμη και τη λήθη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News