Εύα Καϊλή: «Δεν θα ομολογήσω αδικήματα που δεν διέπραξα κι ας με κάνουν κομμάτια» (vid)

Ελλάδα
Εύα Καϊλή: «Δεν θα ομολογήσω αδικήματα που δεν διέπραξα κι ας με κάνουν κομμάτια» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επόμενη ακρόαση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη - Η ίδια μιλώντας στον ANT1 δηλώνει αδικημένη.

Την ώρα που ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι θα αποφυλακιστεί, παραμένοντας υπό περιορισμό στο σπίτι του, η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή ενώ έχουν απορριφθεί έως τώρα τρία αιτήματα αποφυλάκισής της.

Η επόμενη ακρόαση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη. Η ίδια μιλώντας στον ANT1 δηλώνει αδικημένη.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια», τονίζει χαρακτηριστικά με την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου να θεωρείται κρίσιμη ημέρα καθώς θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της.

«Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία»

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ Παντσερι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της» αναφέρει ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα ο γνωστός δικηγόρος τονίζει πως η ίδια «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα.

»Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Ευας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή».

Υπενθυμίζεται πως εκτός φυλακής βρίσκεται και ο σύντρογος της Εύας Καϊλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις βέλγικες αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση τους με όρους αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News