Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα ίχνη των δολοφόνων οι αρχές - Το λευκό βαν και ο ιδιώτης

Ελλάδα
Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα ίχνη των δολοφόνων οι αρχές - Το λευκό βαν και ο ιδιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομική έρευνα έχει οδηγήσει σε πρόσωπα και τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται για να φτάσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Η δολοφονία του παραμένει ανεξιχνίαστη αλλά τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πληροφορίες ότι η αστυνομική έρευνα έχει φτάσει για πρώτη φορά στον εντοπισμό στοιχείων που οδηγούν προς τους δολοφόνους του δημοσιογράφου, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Μετά από έρευνες μηνών, τη συλλογή και την ειδική συνδυαστική επεξεργασία οπτικού υλικού και άλλων δεδομένων από το προανακριτικό υλικό φαίνεται ότι οι Αρχές έχουν φτάσει σε ένα τουλάχιστον πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία.

Το άσπρο βαν και ο ιδιώτης

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα ΝΕΑ, ένα από καθοριστικά ευρήματα των ερευνών είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εντοπισμός ενός οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Όπως διαπιστώθηκε κοντά και σε παράλληλη κίνηση με το μηχανάκι (ένα σκούτερ Μπέβερλι) των δραστών εντοπίστηκε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι άλλο ένα όχημα τύπου βαν.

Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Η κοινή πορεία τους παρατηρήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα ενώ φαίνεται σε κάποιο «τυφλό» σημείο από κάμερες να υπάρχει μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών της «Beverly» που συνέχισε μόνο με τον οδηγό της. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν από τις πινακίδες τους ιδιοκτήτες του εν λόγω «συνοδευτικού» οχήματος αρωγής και κάλυψης των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, παρά τις δυσχέρειες, υπήρξαν ευρήματα για μία εταιρεία κι έναν ιδιώτη που φαίνεται να σχετίζονται με το εν λόγω δεύτερο όχημα.

Οι κινήσεις των δολοφόνων και ο γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, οι ερευνητές της ΕΛΑΣ πέτυχαν να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής της μηχανής των δολοφόνων από τον Άλιμο έως την Πέτρου Ράλλη στην περιοχή της Νίκαιας, «όπως επίσης να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις της ομάδας υποστήριξης και να συγκεντρώσουν στοιχεία για ένα μέλος της».

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εδώ και καιρό οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις κινήσεις όχι μόνο των δύο δολοφόνων μέχρι το σημείο που εγκατέλειψαν τη μηχανή αλλά και ορισμένων μελών της ομάδας υποστήριξης.

Μάλιστα από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είχαν προκύψει ενδείξεις και για την ταυτότητα ενός ατόμου της υποστηρικτικής ομάδας.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για έναν Έλληνα γνωστό για τις σχέσεις του με τη «νύχτα» και το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο τα δεδομένα εις βάρος του δεν είχαν αρχικά τουλάχιστον θεωρηθεί επαρκή για τη σύλληψη και παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.

Τι λέει η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε στον ΑΝΤ1 εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η δολοφονία του θα εξιχνιαστεί.

«Είναι δεδομένο ότι ο φάκελος του Γιώργου δεν έχει φύγε από τα χέρια τους, η υπόθεση ψάχνεται καθημερινά και όπως μας είπε πρόσφατα υψηλόβαθμος αξιωματούχος είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Γιώργου. Ως σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ που ήταν τόσα χρόνια αστυνομικός συντάκτης και συνοδοιπόρος όσον αφορά τον συνδικαλισμό και στο να ακουστεί η φωνή τους εμπιστεύομαι τους Έλληνες αξιωματικούς ότι οι περισσότεροι από αυτούς τιμούν τα γαλόνια τους. Είμαι πεπεισμένη ότι θα βγει η δολοφονία του Γιώργου» λέει.

«Η ζωή μας ήταν πολύ ωραία πριν από αυτό. Περίμενα τον Γιώργο με χαρά να γυρίσει στο σπίτι μας, για να περάσουμε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και δυστυχώς τον είδα εδώ αιμόφυρτο. Με στοιχειώνει που δεν με άφησαν να τον πλησιάσω και να τον αγκαλιάσω» συγκινεί.

«Στα δύο χρόνια αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το κράτος ήταν απών από την οικογένεια του Γιώργου, δεν υπήρξε η παραμικρή συμπαράσταση από κανένα φορέα» καταλήγει η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News