Τσίπρας: Όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ναι στην αλλαγή - Η 21 Μαΐου είναι ευκαιρία για το λαό μας

Ελλάδα
Τσίπρας: Όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ναι στην αλλαγή - Η 21 Μαΐου είναι ευκαιρία για το λαό μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με την ξεπατικωμένη προπαγάνδα από τις πρακτικές του Τραμπ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα: Να θολώσει τα νερά και να διαδώσει την άποψη ότι όλοι είμαστε ίδιοι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς προς τα στελέχη του κόμματός του και τους ψηφοφόρους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μεταφέροντας, όπως είπε, το κλίμα από τις περιοδείες του διαβεβαίωσε ότι «το όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετουσιώνεται σε ναι στην αλλαγή. Ναι στην προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Ναι στο αίτημα για δικαιοσύνη παντού».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες ωστόσο είναι και μία ευκαιρία «για την κοινωνία και την πατρίδα, για τη δημοκρατία και λαό». Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας: «να μην επιτρέψουμε στη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη να την ακυρώσει με τη διχαστική ρητορεία, που δεν έχει άλλο σκοπό παρά να κρύβει τα προβλήματα, τους υπεύθυνους και τις λύσεις. Με την ξεπατικωμένη προπαγάνδα από τις πρακτικές του Τραμπ που αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα: Να θολώσει τα νερά και να διαδώσει την άποψη ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Να οδηγήσει στην απάθεια και την αποχή, κυρίως τους νέους ανθρώπους. Που αν πάνε μαζικά στη κάλπη δεν έχει καμία πιθανότητα να διασωθεί το καθεστώς που μας κυβερνά. Οφείλουμε λοιπόν σε αυτή τη μάχη όχι μόνο να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα και την επιχειρηματολογία μας, αλλά να αντιμετωπίσουμε και τις πρακτικές του Τραμπισμού. Τα fake news, τις δολοφονίες χαρακτήρα, τις προβοκάτσιες, τις στοχευμένες επιθέσεις που επιχειρούν να θέσουν οποιαδήποτε άλλη ατζέντα στο δημόσιο διάλογο εκτός από τα κρίσιμα, τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και ειδικά με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, δεν είμαστε καθόλου ίδιοι. Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο άλλωστε να τους μοιάσουμε. Είναι μοναδικοί στο είδος τους. Δε μοιάζουμε ούτε στις ιδέες, ούτε στις κοινωνικές αναφορές, ούτε στις αντιλήψεις μας για το κράτος, ούτε στο ήθος και το ύφος της εξουσίας, ούτε στα συμφέροντα που εκπροσωπούμε».

Η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσει το υπόλοιπο 25% των ονομάτων που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 Παρακολουθήστε την ομιλία του κ. Τσίπρα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News