«Ακούμε θόρυβο και φοβόμαστε...»: Σοκάρουν οι ηλικιωμένοι που ξυλοκοπήθηκαν από τον γιο τους (βίντεο)

Ελλάδα
«Ακούμε θόρυβο και φοβόμαστε...»: Σοκάρουν οι ηλικιωμένοι που ξυλοκοπήθηκαν από τον γιο τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακούμε θόρυβο και φοβόμαστε μην μπει». Αυτά είναι τα λόγια της 80χρονης Κατερίνας, της μητέρας που δέχεται άγριους ξυλοδαρμούς από τον 50χρονο γιο της τα τελευταία 10 χρόνια

Εκτός από τον ξυλοδαρμό που υφίστανται οι δύο ηλικιωμένοι γονείς, ο 50χρονος γιος τούς έχει πάρει το φαγητό, ενώ έχει καταστρέψει και τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού τους.

«Ακούμε θόρυβο και φοβόμαστε μην μπει». Αυτά είναι τα λόγια της 80χρονης Κατερίνας, της μητέρας που δέχεται άγριους ξυλοδαρμούς από τον 50χρονο γιο της τα τελευταία 10 χρόνια, επειδή αυτός απαιτεί συνεχώς χρήματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει. Οι επιθέσεις γίνονται εις βάρος και των δύο γονιών του.

«Φοβάμαι μην μπει μέσα. Ακούμε θόρυβο και φοβόμαστε», δηλώνει η 80χρονη μητέρα μιλώντας στο Mega. «Έβαζε φωτιά στις πρίζες για να κάψει τα καλώδια. Κουδούνια και τηλέφωνο δεν υπάρχει. Η κουζίνα είναι σπασμένη. Όλο το χειμώνα είμαστε μες το κρύο».

Το κλιματιστικό είναι διαλυμένο, οι τζαμαρίες είναι σπασμένες και τα έπιπλα επίσης διαλυμένα. Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι γονείς έχουν αναγκαστεί να μεταφέρουν το ψυγείο τους στην κρεβατοκάμαρα, με την κ. Κατερίνα να δηλώνει ότι «το άδειαζε και τώρα κλειδώνουμε και την πόρτα του δωματίου».

//--> //-->

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του ζευγαριού ηλικιωμένων στην Πεντέλη.

Μετά το βίντεο που προβλήθηκε, πρόσωπα από το περιβάλλον του ζευγαριού των ηλικιωμένων επισκέφθηκαν χθες τον εισαγγελέα και του επιβεβαίωσαν προφορικώς ότι είναι αληθή όσα αποτυπώνονται στο βίντεο.

Έτσι ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα παράβασης διατάξεων του νόμου περί ενδοικογενειακής βίας.

Σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρη διαδικασίας δεν προβλέπεται πάντως στην προκειμένη περίπτωση καθώς και οι καταγγέλλοντες είπαν στον εισαγγελέα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2022. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες του επιβεβαίωσαν ότι υπήρχαν πολλά ανάλογα περιστατικά βίας και πριν από τον Ιούνιο για τα οποία είναι ενημερωμένο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News