Παραχώρηση ρωμαιοκαθολικού ναού στη Σμύρνη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης

Ελλάδα
Παραχώρηση ρωμαιοκαθολικού ναού στη Σμύρνη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης διαθέτει σήμερα, έναν μικρό ιερό ναό, αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή, ο οποίος ωστόσο δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες της αυξανόμενης ορθόδοξης κοινότητας της περιοχής

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δέχθηκε σήμερα από τη Ρώμη, τον Massimo Fusarelli, Αρχηγό του Τάγματος των Φραγκισκανών, μαζί με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητας και συνεργάτες του, με την ευκαιρία της παραχώρησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του ιερού ναού Santa Maria, στη Σμύρνη, ο οποίος ανήκει στο εν λόγω Τάγμα, για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης.

Στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Σμύρνης Βαρθολομαίος, καθώς και ο πρόεδρος της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης, Γεώργιος Θεοδωρίδης.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και προς τον Massimo Fusarelli, για την παραχώρηση του εν λόγω παλαιού Ιερού Ναού, του 17ου αιώνα.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης διαθέτει σήμερα, έναν μικρό ιερό ναό, αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή, ο οποίος ωστόσο δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες της αυξανόμενης ορθόδοξης κοινότητας της περιοχής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης του ναού στην Αίθουσα Αρχιερέων του Πατριαρχικού Οίκου. Το συμφωνητικό υπέγραψαν εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και, εκ μέρους των Φραγκισκανών, ο Massimo Fusarelli.

Ακολούθως, ο ηγούμενος του Τάγματος των Φραγκισκανών και η συνοδεία του παρακάθησαν στην πατριαρχική τράπεζα.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News