Σέρρες: «Υπάρχει ατιμωρησία, ο πόνος μεγαλώνει», λένε οι γονείς του 11χρονου που σκοτώθηκε από έκρηξη σε σχολείο

Ελλάδα
Σέρρες: «Υπάρχει ατιμωρησία, ο πόνος μεγαλώνει», λένε οι γονείς του 11χρονου που σκοτώθηκε από έκρηξη σε σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι γονείς είναι στενοχωρημένοι, ο πόνος τους μεγαλώνει περισσότερο διότι βλέπουν ότι υπάρχει ατιμωρησία», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας - Τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία και οι γονείς θρηνούν το αγγελούδι τους με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να παραμένουν στις θέσεις τους…

Ο 11χρονος Βασίλης έχασε την ζωή του στις 5 Δεκεμβρίου του 2022, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μία μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν και να πέσουν πάνω στο μικρό μαθητή.

Τέσσερις μήνες μετά, οι γονείς θρηνούν το αγγελούδι τους αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση παραμένουν στις θέσεις τους καθώς καθυστερεί το πόρισμα αλλά και ο πειθαρχικός έλεγχος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Γκολέμης, αναφέρει στο protothema.gr: «Το δυστύχημα έγινε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 και στις 12 Δεκεμβρίου δίνεται εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση από τον Δήμο Σερρών και το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε τρεις μήνες. Το πόρισμα της μίας ένορκης διοικητικής εξέτασης παραδόθηκε στις 2 Απριλίου, δηλαδή με 21 μέρες καθυστέρηση ενώ αυτή του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη».

Και προσθέτει: «Οι γονείς είναι στενοχωρημένοι, ο πόνος τους μεγαλώνει περισσότερο διότι βλέπουν ότι υπάρχει ατιμωρησία».

Το χρονικό της τραγωδίας

Στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.

Σε ένα διάλειμμα έγινε η έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Ο θάνατος του μικρού μαθητή προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έναν άδικο θάνατο ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να χαρεί στη ζωή και έφυγε στα 11 του χρόνια όντας στο σχολείο του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από την πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News