Ελεύθερος με όρους ο 22χρονος που φέρεται να βίασε άλλον τρόφιμο σε δομή αναπηρίας

Ελλάδα
Ελεύθερος με όρους ο 22χρονος που φέρεται να βίασε άλλον τρόφιμο σε δομή αναπηρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με τους εξής περιοριστικούς όρους: να μην προσεγγίζει τον 21 ετών καταγγέλλοντα και να μην εξέρχεται του ιδρύματος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είναι ο 22χρονος τρόφιμος ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση, ο οποίος καταγγέλθηκε από άλλο τρόφιμο της δομής ότι τον βίασε.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με τους εξής περιοριστικούς όρους: να μην προσεγγίζει τον 21 ετών καταγγέλλοντα και να μην εξέρχεται του ιδρύματος.

Διά του συνηγόρου του, ο 22χρονος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ενώ ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητα του για καταλογισμό.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό, σωματική βλάβη και εξύβριση.

Η σοκαριστική καταγγελία

Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος φιλοξενείται εδώ και δέκα χρόνια στο ίδρυμα, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βιασμός έγινε σε εξωτερικό χώρο του ιδρύματος, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο παθών, συνοδευόμενος από ψυχολόγο του ιδρύματος, προέβησαν στην καταγγελία του συμβάντος στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Κατά πληροφορίες, η εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε αντίγραφα της δικογραφίας για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε βάρος του προσωπικού της δομής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News