Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: «Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι παραπληροφορούν τον κόσμο»

Ελλάδα
Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: «Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι παραπληροφορούν τον κόσμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητος και για παραπληροφόρηση σε ό,τι έχει να κάνει με την εκδίκαση της υπόθεσης της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ τέλος αναφέρει ότι θα γίνεται καθημερινή ενημέρωση από τον ίδιο και το γραφείο του, «ώστε στο τέλος, όταν θα εκδοθεί η απόφαση, όλοι να είναι ενημερωμένοι»

Για τη χθεσινή κατάθεση του αναισθησιολόγου Ι.Χ. ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Τζωρτζίνας από την Πάτρα τοποθετήθηκε ο δικηγόρος της μητέρας της 9χρονης, Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωσή του εμφανίζεται λάβρος κατά δημοσιογράφων και καναλιών κάνοντας λόγο για καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητος και για παραπληροφόρηση σε ό,τι έχει να κάνει με την εκδίκαση της υπόθεσης της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ τέλος αναφέρει ότι θα γίνεται καθημερινή ενημέρωση από τον ίδιο και το γραφείο του, «ώστε στο τέλος, όταν θα εκδοθεί η απόφαση, όλοι να είναι ενημερωμένοι».

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στον Τύπο από το γραφείο του κ. Κούγια και των συνεργατών του αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή διαπιστώνουμε ότι, αμέσως μόλις ολοκληρώνεται η εξέταση κάθε μάρτυρος-ιατρού από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο ενώπιον του Δικαστηρίου, είτε γιατί κάποιοι νεαροί εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς αποδεικνύεται στο Δικαστήριο, είτε γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι είναι “στρατευμένοι” στις τηλεοπτικές εκπομπές και σε sites, τα οποία για να δικαιολογηθούν και να επιβεβαιωθούν στα όσα παράνομα έχουν διαπράξει εδώ και 15 μήνες, όπου με τη βοήθεια των γνωστών περιφερομένων από κανάλι σε κανάλι τηλεοπτικών γιατρών με ειδικότητα ιατροδικαστή και των γνωστών τηλεοπτικών “μαϊντανών” δικηγόρων, έχουν προκαταδικάσει την κ. κατηγορουμένη καταρρακώνοντας το τεκμήριο αθωότητος και με άλλες παρανομίες (παράνομη επιλεκτική χρησιμοποίηση αποδεικτικών στοιχείων των δικογραφιών, τα οποία τους παρέδιδαν οι γνωστοί διοριζόμενοι από τηλεοπτικές εκπομπές - δικηγορικά γραφεία δικηγόροι που εγκατέλειψαν ανυπεράσπιστη την κ. κατηγορουμένη, είτε παραιτούμενοι, είτε μέχρι να καταργηθούν), παραπληροφορούν ακόμη και σήμερα τους ανυποψίαστους θεατές των εκπομπών και τους επισκέπτες των sites, από σήμερα θα δημοσιοποιούμε τι ακριβώς απεδείχθη κατά την εξέταση αυτών των μαρτύρων από το Δικαστήριο, την κ. Εισαγγελέα και τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Κούγια.

Χθες εξετάστηκε ως μάρτυρας ο κ. Ι.Χ. , ο οποίος, ενώ ήταν εφημερεύων αναισθησιολόγος στις 11.4.2021, όταν η αείμνηστη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή στο Καραμανδάνειο, ευρίσκετο κατά τους ισχυρισμούς του στο σπίτι του, το οποίο ευρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή της Πάτρας σε απόσταση 4 χλμ από το Καραμανδάνειο και που σύμφωνα με το google χρειάζεσαι 7-9 λεπτά, για να φτάσεις με άδεια την πόλη στο νοσοκομείο (σημειωτέον ότι ήταν απόγευμα Κυριακής που η κίνηση στην Πάτρα έχει χαρακτηριστικά μποτιλιαρίσματος, ειδικά στη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις), εάν πράγματι ήταν στο σπίτι του, διότι εμείς το αμφισβητούμε, αφού σύμφωνα με τον κύριο Δασκαλάκη και τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο ιατρός έφτασε τουλάχιστον 10 λεπτά μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, για να ενεργήσει τη διαδικασία της ανανήψεως, την οποία κανείς άλλος δεν είναι αρμόδιος να ενεργήσει (η διαδικασία περιλαμβάνει διασωλήνωση του ασθενούς, χορήγηση οξυγόνου μέσω AMBU, χορήγηση αδρεναλίνης και αναισθητικών φαρμάκων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κεταμίνη, τοποθέτηση μόνιτορ, χρήση απινιδωτή ως ύστατη προσπάθεια), ενώ αυτός ισχυρίστηκε ότι δήθεν έφτασε στο νοσοκομείο μέσα σε δυόμισι λεπτά, ότι έκανε μια ηρωική προσπάθεια, η οποία διήρκεσε 55 λεπτά, και έτσι κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή μαζί με τους υπολοίπους ιατρούς και νοσηλευτές την αείμνηστη Τζωρτζίνα και ότι αυτό είναι ένα ιατρικό θαύμα και μάλιστα όλα αυτά τα έλεγε δήθεν συγκινημένος και συγκλονισμένος, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα sites ότι η κατάθεσή του δήθεν συγκλόνισε το Δικαστήριο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανένα Δικαστήριο δεν συγκλονίστηκε, παρά μόνο ο ίδιος, ο οποίος προσπάθησε να δώσει έναν λυρικό χαρακτήρα στην κατάθεσή του και μάλιστα έφτασε στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από Δικηγόρο (αλήθεια γιατί;), ενώ στις ερωτήσεις του κ. Κούγια εάν η διαδικασία της ανανήψεως πρέπει να διαρκεί μέχρι 30 λεπτά, όπως αναφέρουν όλα τα βιβλία, κι εάν στα δέκα λεπτά ο ασθενής που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς, δεν επανέλθει, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι πράγματι αυτή είναι η αλήθεια και στην ερώτηση, αφού γνώριζε αυτή την αλήθεια, γιατί συνέχισε τη διαδικασία ανανήψεως, γνωρίζοντας ότι το παιδί ήταν ήδη τετραπληγικό, και στο ερώτημα αν είχε σημασία το κάθε δευτερόλεπτο καθυστερήσεως της διαδικασίας της ανανήψεως, όπου σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς αυτή η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη των 15 λεπτών, ο κ. μάρτυρας προσπαθούσε να μην απαντήσει και απαντούσε διάφορα μισόλογα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην απαντά και να μην ενημερώνονται έτσι ούτε οι τακτικοί Δικαστές, ούτε η κ. εισαγγελέας, ούτε οι ένορκοι, αλλά ούτε και εμείς.

Αυτή την ενημέρωση θα την κάνουμε κάθε μέρα, ώστε στο τέλος, όταν θα εκδοθεί η απόφαση, όλοι να είναι ενημερωμένοι.

Αθήνα, 31/03/2023

Με εκτίμηση,

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News