Βάνα Νικολαΐδου: Τηλεφώνημα συμπαράστασης του πρωθυπουργού στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ μετά το bullying

Ελλάδα
Βάνα Νικολαΐδου: Τηλεφώνημα συμπαράστασης του πρωθυπουργού στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ μετά το bullying

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάρτηση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφικής μετά την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου εκφράζοντας την συμπαραστασή του για την επίθεση που δέχτηκε με ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού από φοιτητές-μέλη της κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η κ.Κυριανίδου σημειώνει τα εξής: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά μού εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά μου να υπεραμυνθώ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο».

Οι δηλώσεις της Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-crhquap7w375

Για την στοχοποίησή της από μια μικρή μερίδα φοιτητών που όπως τόνισε, δεν γνωρίζουν καν που είναι η αίθουσες διδασκαλίας, μίλησε, το πρωί, στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ.

Η καθηγήτρια δέχθηκε επίθεση και ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» για μια αναδημοσίευση που έκανε στο facebook σε μια ανάρτηση η οποία ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Έκτοτε, η κ. Νικολαΐδου έχει δεχθεί μαζική συμπαράσταση ακόμη και από την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, στο πλευρό της στάθηκε και όλη η κοσμητεία, καθηγητές από άλλα πανεπιστήμια αλλά και πάρα πολλοί φοιτητές της.

Η ίδια τόνισε ότι κάτι πρέπει να γίνει στα Πανεπιστήμια για να αλλάξει η κατάσταση, τονίζοντας ότι η κάρτα εισόδου των φοιτητών είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει, όπως επίσης και ο νόμος που λέει ότι έχεις άλλα δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των ετών σπουδών σου για να πάρεις πτυχίο και δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κόσμο να σουλατσάρει 10 χρόνια μέσα στις σχολές και να ηγούνται τέτοιων μειοψηφιών.

Σε ότι αφορά την ομάδα που την στοχοποίησε, διευκρίνισε ότι δεν έχει την θεσμική δυνατότητα να ζητήσει την τιμωρία τους, ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται για την ασφάλειά της.

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση στα Πανεπιστήμια σημείωσε: «Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το άστο δεν πειράζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News